ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
ΜΕΛΙ....
Τὸ φαινόμενο γεννήθηκε γύρω στὸ 2010 ἀπὸ τὸν Mike Kurtz, ἕναν μαθητευόμενο πιτσαδόρο ποὺ τελειοποίησε τὴ συνταγὴ ἀφοῦ δοκίμασε μιὰ σάλτσα μὲ βάση τις καυτερὲς πιπεριὲς καὶ τὸ μέλι, στὴ Βραζιλία τὸ 2003.
Ἐπιστρέφοντας στὶς Ἡνωμένες Πολιτεῖες, πειραματίστηκε τὸν συνδυασμὸ μελιοῦ, πιπεριῶν καὶ ξιδιοῦ μέχρι νὰ πετύχει τὴν ἰδανικὴ συνταγή. Ἡ σάλτσα ἦταν ἀμέσως ἐπιτυχία στὴν πιτσερία ὅπου δούλευε καὶ ἐνέπνευσε ἐπίσης τὴν δημιουργία τῆς πίτσας Hellboy, ἑνὸς ἐμβληματικοῦ πιάτου τοῦ μαγαζιοῦ. Ἡ ἁπλῆ συνταγὴ ἀπαιτεῖ μόνο μέλι, ξίδι ἢ λευκὸ κρασὶ καὶ φρέσκες πιπεριὲς καὶ χρησιμοποιεῖται πλέον σὲ μιὰ μεγάλη ποικιλία πιάτων, ἀπὸ πίτσα μέχρι παγωτά.
Ἡ ἁπλότητα τῆς συνταγῆς ὀφείλεται στὴ χρήση τριῶν εὔκολα προσβάσιμων συστατικῶν: 120 γραμμάρια μέλι (ἀνθέων ἢ ἄλλης ἤπιας ποικιλίας),
2 κουταλιὲς λευκὸ κρασὶ ἢ λευκὸ ξίδι καὶ
φρέσκες καυτερὲς πιπεριὲς (ἀνάλογα πόσο καυτερὸ τὸ θέλουμε).