Μία καυτερή σαλτσούλα για ένα ακόμη πιό καυτό καλοκαίρι
Ἡ εξαίρετη φωτογράφος καὶ ἀκόμα πιὸ καπληκτικὴ μαγείρισσα Ἔλγκα, στὴν ἰστοσελίδα της «σπόρια παπαρούνας» ( http://www.semidipapavero.net/ ) ἑτοιμάζει ἓνα καυτερὸ ἔμβαμα (σαλτσούλα) μὲ κόκκινες καυτερὲς πιπεριὲς, ἓτοιμη νὰ ἀντιμετωπίσει ἓνα «καυτερὸ» καλοκαίρι. Στὴν ἀνάρτησὴ της ( http://www.semidipapavero.net/2011/07/dip-al-peperoncinoper-un-estate.html ) ἀφοῦ περιγράφει στὴν ἀρχὴ μιὰ πολὺ ζεστὴ ἡμέρα στὴν δουλειὰ της καὶ τὶς θετικὲς σκέψεις γιὰ τὸ τὶ θὰ κάνει ἐπιστρέφοντας στὸ σπίτι της, μὲ τὸ ποὺ μπαίνει μέσα, ἀπὸ τὴν ζέστη καὶ τὴν κούραση τὰ ξεχνάει ὃλα καὶ ὁ μόνος στόχος ποὺ ἔχει εἶναι νὰ κάνει ἓνα κρῦο, μὰ πολὺ κρῦο ντούζ....συνεχίζοντας τὴν περιγραφὴ λέει... « κατεβαίνω τὴν ἐσωτερικὴ σκάλα πέφτω πάνω στὶς κατακόκκινεςφρέσκιες καυτερὲς πιπεριὲς ποὺ ἀγόρασα καὶ τὶς πέρασα στὴν κλωστὴ φτιάχνοντας ἓνα ὂμορφο περιδέριο.
Συστατικά:
Φρέσκες κόκκινες καυτερὲς πιπεριὲς
ἀρκετὸ ἔξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο
ἁλάτι
1 σκελίδα σκόρδο (χρησιμοποίησα σκόρδο Voghiera ΠΟΠ)
Πλένουμε τὶς πιπεριές καὶ ἀφαιροῦμε τὸν μίσχο. Χοντροκόβουμε τὶς πιπεριὲς καὶ τὶς βάζουμε στὸ κύπελλο τοὺ μπλέντερ.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ ἁλάτι καὶ τὸ σκόρδο. Ξεκινᾶμε τὸ μπλέντερ καὶ προσθέτουμε σιγὰ-σιγὰ τὸ ἐλαιόλαδο, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμῶδες.
Χρησιμοποιώντας γάντια μίας χρήσης, ρίχνουμε τη σάλτσα σε βάζα και τὴν καλύπτουμε μὲ λίγο ἐπιπλέον ἐλαιόλαδο ἄν εἶναι ἀπαραίτητο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο, προσαρμόζοντας πάντα τὸ ἐπιπέδο τοῦ λαδιοῦ, ὃταν τὴν καταναλώνουμε»...
Τὴν εὐχαριστοῦμε θερμὰ γιὰ τὶς φωτογραφίες της , τὴν ἁπλή ἀλλὰ γευστικὴ συνταγὴ της καὶ τῆς εὐχόμαστε καλὲς διακοπὲς.!!!!
Ἡ εξαίρετη φωτογράφος καὶ ἀκόμα πιὸ καπληκτικὴ μαγείρισσα Ἔλγκα, στὴν ἰστοσελίδα της «σπόρια παπαρούνας» ( http://www.semidipapavero.net/ ) ἑτοιμάζει ἓνα καυτερὸ ἔμβαμα (σαλτσούλα) μὲ κόκκινες καυτερὲς πιπεριὲς, ἓτοιμη νὰ ἀντιμετωπίσει ἓνα «καυτερὸ» καλοκαίρι. Στὴν ἀνάρτησὴ της ( http://www.semidipapavero.net/2011/07/dip-al-peperoncinoper-un-estate.html ) ἀφοῦ περιγράφει στὴν ἀρχὴ μιὰ πολὺ ζεστὴ ἡμέρα στὴν δουλειὰ της καὶ τὶς θετικὲς σκέψεις γιὰ τὸ τὶ θὰ κάνει ἐπιστρέφοντας στὸ σπίτι της, μὲ τὸ ποὺ μπαίνει μέσα, ἀπὸ τὴν ζέστη καὶ τὴν κούραση τὰ ξεχνάει ὃλα καὶ ὁ μόνος στόχος ποὺ ἔχει εἶναι νὰ κάνει ἓνα κρῦο, μὰ πολὺ κρῦο ντούζ....συνεχίζοντας τὴν περιγραφὴ λέει... « κατεβαίνω τὴν ἐσωτερικὴ σκάλα πέφτω πάνω στὶς κατακόκκινεςφρέσκιες καυτερὲς πιπεριὲς ποὺ ἀγόρασα καὶ τὶς πέρασα στὴν κλωστὴ φτιάχνοντας ἓνα ὂμορφο περιδέριο.
Παίρνω τὴν ἀπόφαση. Θὰ τὶς περάσω στὸ μπλέντερ, μὲ ἀρκετὸ ἔξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο, σκόρδο καὶ ἁλάτι γιὰ νὰ δημιουργήσω μία σάλτσα, καυτερὴ καὶ πικάντικη κατάλληλη γιὰ αὐτὸ τὸ καυτό καλοκαίρι, ποὺ θὰ συνοδεύει ψητά κρέατα, λαχανικά, καψαλισμένο ψωμί ή πικάντικο τυρί .Συστήνω ιδιαίτερα, τη χρήση της σε μικρές δόσεις.
Συστατικά:
Φρέσκες κόκκινες καυτερὲς πιπεριὲς
ἀρκετὸ ἔξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο
ἁλάτι
1 σκελίδα σκόρδο (χρησιμοποίησα σκόρδο Voghiera ΠΟΠ)
Πλένουμε τὶς πιπεριές καὶ ἀφαιροῦμε τὸν μίσχο. Χοντροκόβουμε τὶς πιπεριὲς καὶ τὶς βάζουμε στὸ κύπελλο τοὺ μπλέντερ.
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι τοῦ γλυκοῦ ἁλάτι καὶ τὸ σκόρδο. Ξεκινᾶμε τὸ μπλέντερ καὶ προσθέτουμε σιγὰ-σιγὰ τὸ ἐλαιόλαδο, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμῶδες.
Χρησιμοποιώντας γάντια μίας χρήσης, ρίχνουμε τη σάλτσα σε βάζα και τὴν καλύπτουμε μὲ λίγο ἐπιπλέον ἐλαιόλαδο ἄν εἶναι ἀπαραίτητο.
Φυλάσσεται στο ψυγείο, προσαρμόζοντας πάντα τὸ ἐπιπέδο τοῦ λαδιοῦ, ὃταν τὴν καταναλώνουμε»...
Τὴν εὐχαριστοῦμε θερμὰ γιὰ τὶς φωτογραφίες της , τὴν ἁπλή ἀλλὰ γευστικὴ συνταγὴ της καὶ τῆς εὐχόμαστε καλὲς διακοπὲς.!!!!