Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Κεφτεδάκια με τόνο και κάπαρη



            Κεφτεδάκια μέ τόνο καί κάπαρη




Γιά τούς «Ἐραστές τῆς κάπαρης καί τοῦ κρίταμου» προτείνουμε μία γρήγορη συνταγή παρότι δέν περιέχει καυτερή πιπεριά πού εἶναι τό στοιχεῖο μας. Αὐτοί θά ἑτοιμάσουν τά κεφτεδάκια καί ἐμεῖς θά φέρουμε τό κρασί.


Ὑλικά:
300 γρ τόνο σέ
λαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες
1 α
γό
μια χούφτα κάπαρη
1 ματσάκι μακεδονήσι (μαϊντανό)
Ἀλεύρι (ὃ
σο χρειάζεται )ἤ φρυγανιά τριμμένη
Λάδι γιά τηγάνισμα (
ἐμεῖς προτιμοῦμε τό ἐλαιόλαδο)
Ἁλάτι (ὃ
σο χρειάζεται)

Προετοιμασία:

Βράζουμε τίς πατάτες μέ τήν φλούδα τους σέ
λατισμένο νερό, στραγγίζουμε, ξεφλουδίζουμε καί τίς πολτοποιοῦμε μέ τόν χειροκίνητο πολτοποιητή.
Σέ
να μπώλ, βάζουμε τόν τόνο καλά στραγγισμένο καί θρυμματισμένο. Προσθέτουμε στίς λειωμένες πατάτες, τό αὐγό, τήν κάπαρη , τό ψιλοκομμένο μακεδονήσι (μαϊντανό) καθώς καί μία πρέζα λάτι.
Ἀναμειγνύουμε καλά καί  πλάθουμε ἀρκετά κεφτεδάκια. Τά λευρώνουμε ἤ τά πασπαλίζουμε μέ τριμμένη φρυγανιά καί τά τηγανίζουμε σέ καυτό ἐλαιόλαδο.
Στραγγίζουμε καί στεγνώνουμε  σέ
πορροφητικό χαρτί. 

Σᾶς εὐχόμαστε "καλή ὄρεξη" καί σᾶς συνιστοῦμε νά τά συνοδεύσετε μέ ἓνα λευκό κρασί Müller Thurgau Trentino DOC “Le Giare” - ROENO , τοῦ  φίλου μας καί μέλους τῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς Οινωδία του Sommelier  .
 

Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...