Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Μιά καυτερή πιπεριά, λίγο ψάρι …και μιά τρυφερή ιστορία



Μιά καυτερή πιπεριά, λίγο ψάρι …καί μιά τρυφερή ἱστορία


Ἡ συνταγή εἶναι ἁπλή. 


Τσιγαρίζουμε ἓνα ψιλοκομμένο κρεμμύδι καί ἓνα σκόρδο μέχρι νά ροδίσουν. Προσθέτουμε μία ,δύο πατάτες κομμένες σέ μικρά κυβάκια, καρότα ψιλοκομμένα, συμπληρώνουμε με μπουκιές ψαριῶν,  χωρίς κόκκαλα καί πέτσες, τριμμένες κόκκινες ντομάτες, καυτερή πιπεριά, λίγη ζάχαρη, λατοπίπερο καί λίγη κάπαρη ξαλμυρισμένη. Σιγοβράζουμε γιά 20-25 λεπτά, μέ λίγο λευκό κρασί καί εἶναι ἓτοιμη. Τό γευστικό καί πικάντικο αὐτό παρασκεύασμα μπορεῖ να συνοδέψει ὁποιοδήποτε εἶδος ζυμαρικοῦ.
Κάπως ἔτσι , δίχως κάπαρη βέβαια, ἀλλά μέ καυτερή πιπεριά, περιγράφει τήν συνταγή του ὁ κ. Τάσος Κόλλιας σέ μία ἀπό τις τρυφερές ἱστορίες του πού δημοσίευε στήν ἐφημερίδα «Τά Νέα» πρίν μερικά χρόνια. 


Ὁ κ. Τάσος δέν ἄλλαξε καθόλου παρ’ὃτι ἔχουν περάσει ἀρκετά χρόνια ἀπό τότε πού τόν συναντήσαμε γιά πρώτη φορά στό ἑστιατόριό του στά Ταμπούρια κι’ἄς ἔχει μεταφερθεῖ σήμερα στήν Λεωφ. Συγγροῦ. Ἔχει παραμείνει  ὁ ἴδιος , εὐαίσθητος καί σωστός ἐπαγγελματίας, ὃπως τόν περιγράφει στό ἄρθρο της , στούς Bostanistas ἡ κα. Κική Τριανταφύλλη, ὃπου θά διαβάσετε καί τήν τρυφερή ἱστορία...



Άλειμμα με πιπεριές Habanero

Ἄλειμμα μέ πιπεριές Habanero Σ ᾶς περίσσεψαν μερικές πιπεριές Habanero ; Ἑτοιμᾶστε ἓνα νόστιμο ἄλει...