Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Λουκάνικα "Στράκα"

Λουκάνικα «Στράκα»
(1) Χειμωνιάτικη συνταγὴ γιὰ ἰδιαίτερους οὐρανίσκους!














Κόβουμε τὰ λουκάνικα "Στράκα "στό μέγεθος μιᾶς φέτας ψωμιοῦ .Ἀφαιροῦμε τὸ ἐξωτερικὸ ἔντερο ἄν εἶναι δυνατὸν. Τὰ ἀνοίγουμε στήν μέση καί τὰ τηγανίζουμε ἐλαφρῶς στὸ τηγάνι καὶ ἀπὸ τὶς δύο πλευρὲς (προσθέτωντας λίγο κόκκινο καυτερὸ πιπέρι γιὰ ὃποιους τὸ προτιμοῦν).


Ἐν τῶ μεταξὺ καψαλίζουμε τὶς φέτες τοῦ ψωμιοῦ καὶ ὃταν εἶναι ἓτοιμες τρίβουμε τὴν μία ἐπιφάνειὰ τους μὲ μία σκελίδα σκόρδου καὶ προσθέτουμε λίγο ἐλαιόλαδο. Ἀφαιροῦμε τὰ κομμάτια τοῦ λουκάνικου ἀπὸ τὸ τηγάνι καὶ τὰ τοποθετοῦμε ἐπάνω στὶς φέτες τοῦ ψωμιοῦ.
Τὰ τοποθετοῦμε στὰ πιάτα μας καὶ μὲ ἓνα καλὸ κόκκινο κρασὶ πίνουμε στὴν ὑγειὰ μας.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...