Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Λουκάνικα Στράκα

Λουκάνικα «Στράκα»
(2) Χειμωνιάτικη συνταγὴ γιὰ ἰδιαίτερους οὐρανίσκους!


Δὲν προλάβαμε νὰ δημοσιεύσουμε τὴν πρώτη (Νο.1) συνταγὴ μὲ τὰ λουκάνικα «Στράκα» καὶ ἀμέσως ἁρκετοὶ φίλοι μας ἀπὸ τὸ Πήλιο,(“δυνατοὶ” οἰνοπότες) ,ζήτησαν κάποια συνταγὴ μὲ τὰ λουκάνικα «Στράκα» ἀλλὰ περισσότερο «πειραγμένη» καὶ περισσότερο κατάλληλη γιὰ τοὺς οὐρανίσκους τους. Δὲν θὰ τοὺς χαλάσουμε τὸ χατήρι.
Κόβουμε λοιπόν τὰ λουκάνικα Στράκα στὸ μέγεθος μιᾶς φέτας ψωμιοῦ .Ἀφαιροῦμε τὸ ἐξωτερικὸ ἔντερο ἄν εἶναι δυνατὸν.

Τὰ ἀνοίγουμε στήν μέση καί τὰ τηγανίζουμε ἐλαφρῶς στὸ τηγάνι καὶ ἀπὸ τὶς δύο πλευρὲς (προσθέτωντας λίγο κόκκινο καυτερὸ πιπέρι γιὰ ὃποιους τὸ προτιμοῦν).
Ἐν τῶ μεταξὺ καψαλίζουμε τὶς φέτες τοῦ ψωμιοῦ καὶ ὃταν εἶναι ἓτοιμες τρίβουμε τὴν μία ἐπιφάνειὰ τους μὲ μία σκελίδα σκόρδου, καὶ προσθέτουμε λίγο ἐλαιόλαδο. Ἀφαιροῦμε τὰ κομμάτια τοῦ λουκάνικου ἀπὸ τὸ τηγάνι καὶ τὰ τοποθετοῦμε ἐπάνω στὶς φέτες τοῦ ψωμιοῦ.
Μέσα στὸ ἴδιο τηγάνι ,στὸ ἀρωματισμένο λίπος ποὺ ἀπόμεινε ἀπὸ τὰ λουκάνικα περικαίουμε (ροδίζουμε ἐλαφρῶς), (σωτάρουμε) ἐλαφρῶς μερικὰ πηλιορίτικα ἀγριομανίταρα μανιτάρια κομμένα σὲ φέτες.
Ἐπάνω στὶς καψαλισμένες φέτες ψωμιοῦ μὲ τὸ λουκάνικο προσθέτουμε ἀπὸ μία λεπτὴ φέτα τυριοῦ τύπου προβολόνε ,












ἀπὸ πάνω λίγα ἀπὸ τὰ σωταρισμένα μανιτάρια καὶ ὃλα μαζύ τὰ τοποθετοῦμε μὲ χαρτὶ φούρνου σὲ λαμαρίνα, σὲ προθερμασμένο φοῦρνο στοὺς 180 βαθμοὺς γιὰ 15 λεπτὰ.
Τέλος τὰ τοποθετοῦμε στὰ πιάτα μας καὶ μὲ ἓνα καλὸ κόκκινο κρασὶ πίνουμε στὴν ὑγειὰ μας.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...