Pesce spada con salsa al prezzemolo piccante
Ἀπὸ τὴν blogger : http://ilcucchiaiodoro.blog.tiscali.it/ in Ricette
Εἴμαστε ἤδη στήν Ἄνοιξη καὶ δὲν θὰ μποροῦσε νὰ λείψει ἀπὸ τὶς συνταγὲς μας μία φέτα Ξιφία μὲ συνοδεία ἓνα διεγερτικὸ (γιὰ τὶς γευστικὲς μας θηλὲς) ἔμβαμμα ἀπὸ μαϊντανὸ. Μία καλὴ γευσιγνώστης blogger μᾶς δίνει τήν ἀκόλουθη συνταγὴ:
Πλένουμε μὲ θαλασσινὸ ἤ ἁλμυρὸ νερὸ τὶς φέτες τοῦ Ξιφία.Τὶς ἀφήνουμε γιὰ λίγο στὸ νερὸ γιὰ νὰ ἀπορροφήσουν τὴν γεύση τοῦ ἁλατιοῦ.Τὶς στεγνώνουμε καὶ τὶς ψήνουμε.
Σὲ ἓναν ἠλεκτρικὸ κόπτη ἀναμιγνύουμε γιὰ μερικὰ δευτερόλεπτα τὸ μακεδονήσι,τὸ ἐλαιόλαδο & τὸν χυμὸ τοῦ λεμονιοῦ καὶ τελευταία προσθέτουμε τὰ σποράκια τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς.
Τοποθετοῦμε τὶς φέτες στὰ πιάτα μὲ τὸ ἔμβαμμα τοῦ μαϊντανοῦ καὶ καλὴ ὄρεξη.
Τοποθετοῦμε τὶς φέτες στὰ πιάτα μὲ τὸ ἔμβαμμα τοῦ μαϊντανοῦ καὶ καλὴ ὄρεξη.
Ἡ καλὴ γευσιγνώστης : ilcucchiaiodoro προσέθεσε στὸ πιάτο (ὃπως φαίνεται στὴν φωτογραφία) γιὰ συμπλήρωμα μερικὲς λεμονάτες καρδιὲς φοινικόδενδρου.
Ἐπίσης μία σαλάτα ἐποχῆς θὰ μποροῦσε νὰ συνοδέψει τήν παραπάνω δημιουργία μας!!
Ἐπίσης μία σαλάτα ἐποχῆς θὰ μποροῦσε νὰ συνοδέψει τήν παραπάνω δημιουργία μας!!
Εύχαριστοῦμε γιὰ τὴν συνταγὴ.