Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ξιφίας με ερεθιστική σάλτσα από μακεδονήσι

Ξιφίας μὲ ἐρεθιστικὴ σάλτσα ἀπὸ Μακεδονήσι(Μαϊντανὸ)
Pesce spada con salsa al prezzemolo piccante
Ἀπὸ τὴν blogger : http://ilcucchiaiodoro.blog.tiscali.it/ in Ricette


Εἴμαστε ἤδη στήν Ἄνοιξη καὶ δὲν θὰ μποροῦσε νὰ λείψει ἀπὸ τὶς συνταγὲς μας μία φέτα Ξιφία μὲ συνοδεία ἓνα διεγερτικὸ (γιὰ τὶς γευστικὲς μας θηλὲς) ἔμβαμμα ἀπὸ μαϊντανὸ. Μία καλὴ γευσιγνώστης blogger μᾶς δίνει τήν ἀκόλουθη συνταγὴ:
Συστατικὰ γιὰ 2 ἄτομα:
2 φέτες Ξιφία , μακεδονήσι(μαϊντανὸ) ,μία μικρὴ καυτερὴ πιπεριὰ, 2 κουταλιὲς τῆς σούπας ἐλαιόλαδο, ἓνα κουταλάκι χυμὸ λεμονιοῦ.
Προετοιμασία:







Πλένουμε μὲ θαλασσινὸ ἤ ἁλμυρὸ νερὸ τὶς φέτες τοῦ Ξιφία.Τὶς ἀφήνουμε γιὰ λίγο στὸ νερὸ γιὰ νὰ ἀπορροφήσουν τὴν γεύση τοῦ ἁλατιοῦ.Τὶς στεγνώνουμε καὶ τὶς ψήνουμε.







Σὲ ἓναν ἠλεκτρικὸ κόπτη ἀναμιγνύουμε γιὰ μερικὰ δευτερόλεπτα τὸ μακεδονήσι,τὸ ἐλαιόλαδο & τὸν χυμὸ τοῦ λεμονιοῦ καὶ τελευταία προσθέτουμε τὰ σποράκια τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς.
Τοποθετοῦμε τὶς φέτες στὰ πιάτα μὲ τὸ ἔμβαμμα τοῦ μαϊντανοῦ καὶ καλὴ ὄρεξη.












Ἡ καλὴ γευσιγνώστης : ilcucchiaiodoro προσέθεσε στὸ πιάτο (ὃπως φαίνεται στὴν φωτογραφία) γιὰ συμπλήρωμα μερικὲς λεμονάτες καρδιὲς φοινικόδενδρου.
Ἐπίσης μία σαλάτα ἐποχῆς θὰ μποροῦσε νὰ συνοδέψει τήν παραπάνω δημιουργία μας!!
Εύχαριστοῦμε γιὰ τὴν συνταγὴ.
































































































ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...