Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μαρμελάδα κόκκινης καυτερης πιπεριας

Μαρμελάδα κόκκινης καυτερῆς πιπεριᾶς ἤ
Παραδεισία ἐπάλειψις διὰ ὀλίγους










Στὸ κτῆμα τῆς Ἑλληνικῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς οἱ κόκκινες πιπεριὲς καθὼς καὶ οἱ ὃμοιὲς τους καυτερὲς εἶναι ἤδη ὣριμες. Καιρὸς νὰ ἑτοιμάσουμε τὴν καθιερωμένη Μαρμελάδα τῆς κόκκινης καυτερῆς πιπεριᾶς.
Τὰ ὑλικὰ ποὺ θὰ χρειαστοῦμε εἶναι τὰ ἀκόλουθα:350γρ. Κόκκινες καυτερὲς πιπεριὲς κομμένες σὲ κομμάτια, χωρὶς σπόρους.
350γρ. Κόκκινες πιπεριὲς σαρκώδεις κομμένες σὲ κομμάτια, χωρὶς σπόρους.
1 μεγάλο μῆλο ἀποφλοιωμένο κομμένο σὲ κομμάτια ἤ 2 μῆλα μικρὰ.
1 λεμόνι -χυμὸς καὶ φλοιὸς(ξύσμα) χωρίς τὸ λευκό.600γρ. ζάχαρη.



Βάζουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη σὲ ἓνα μπλέντερ(ἠλεκτρικὸ κόπτη) μὲ τὸ ξύσμα λεμονιοῦ. Τὰ ἀναμειγνύουμε στὴν μέγιστη ταχύτητα γιὰ λίγα λεπτά. Βάζουμε ὃλες τὶς πιπεριὲς σὲ μία κατσαρόλα, τὸν χυμὸ λεμονιοῦ, τὴν ζάχαρη καὶ τὸ ξύσμα λεμονιοῦ, καθὼς καὶ τὴν ὑπόλοιπη ζάχαρη. Βράζουμε γιὰ μία ὣρα περίπου καὶ περνᾶμε ὃλο τὸ ὑλικὸ γιὰ νὰ τὸ πολτοποιήσουμε στὸ μπλέντερ ἤ τὸ μίξερ.
Ἡ μα
ρμελάδα μας εἶναι ἔτοιμη γιὰ νὰ τοποθετηθεῖ σὲ μκρὰ βαζάκια.
Μιά μικρὴ ποσότητα μαρμελάδας πάνω σὲ ζεστὸ ψωμάκι μὲ τυρὶ πεκορίνο ἤ κάποιο ἄλλο τυρὶ πικάντικο τῆς ἀρεσκείας σας ἤ κάποιο ἄλλο τυρὶ μαλακὸ εἶναι ὃτι πρέπει γιὰ νὰ σᾶς ἀνοίξει τὴν ὄρεξη τώρα ποὺ ἀρχίζουν τὰ κρῦα.

Προσοχή:
χρησιμοποιοῦμε πάντα γάντια όταν πιάνουμε τὶς καυτερὲς πιπεριὲς.

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...