Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Warehouse- Τί δουλειά έχει η "αλεπού"στο Warehouse ;






Τί δουλειά ἔχει ἡ “ ἀλεποῦ”  στό Warehouse;





Ἑλληνική Ἀκαδημία τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς ἔχει πάντα καλή ὄσφρηση καὶ σὰν «ἀλεποῦ» μυρίζεται ἀπὸ μακρυὰ τὴν καυτερὴ πιπεριὰ. Ἔτσι με ὁδηγὸ τὴν ὄσφρησή μας βρεθήκαμε στήν γωνία Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου, στὰ Ἐξάρχεια, στὸ νεότευκτο Warehouse.
Μᾶς ὑποδέχτηκαν δύο χαμογελαστοί νέοι και καθήσαμε στήν μία ἄκρη τοῦ μεγάλου τραπεζιοῦ, κοντά στο μεγάλο παράθυρο/βιτρίνα. Οἱ ἰδιοκτῆτες τοῦ Warehouse μὲ πολύ ἁπλὰ ὑλικά δημιούργησαν ἓναν συμπαθητικό καὶ φιλικὸ χῶρο, ἓνα μπάρ μὲ τὸν χαρακτηριστικό μπάρμαν-μιξολόγο μέ τό πολύ ὡραῖο καπέλο του να κάνει τά μαγικά του cocktails, πίσω ἀκριβῶς βρίσκεται ἡ κουζίνα με τους ἐκλεκτούς συνεργάτες σε συνεχή κίνηση. Κάτω στο ὑπόγειο μία ὄμορφη κάβα κρασιῶν.
Δέν κάναμε λάθος πού ἤλθαμε ἐδῶ. Στὸν κατάλογο τῶν συνοδευτικῶν τοῦ κρασιοῦ  βλέπουμε δύο πιάτα ὃπου ἡ καυτερὴ πιπεριὰ παίζει  βασικό ρόλο. Τὸ πρῶτο,  ceviche (σεβίτσε)γαρίδας, κόλιανδρο,κρεμμύδι, κόκκινη καυτερή πιπεριά , χυμός λάϊμ ἤ ἐσπεριδοειδῶν ,γλυκοπατάτα καί ρόκα. Το δεύτερο,  poke (πούκεϊ γιά τούς Χαβανέζους) μέ τόνο.
Βέβαια, βρήκαμε καί ἓνα πιάτο ζυμαρικῶν μέ guanciale, (τό περίφημο χοιρινό μάγουλο μέ τήν εἰδική ἐπεξεργασία τοῦ ἀκροκωλίου-prosciuto, που δύσκολα το βρίσκεις στήν ἑλληνική ἀγορά), μέ ἤ χωρίς καυτερή πιπεριά.
Ὁ κατάλογος τῶν κρασιῶν καλύπτει ὃλα τά γοῦστα τῶν γευσιγνωστῶν τοῦ εἴδους.Γιά τά cocktails ἐκτός ἀπὸ τὸν κατάλογο ρωτῆστε τὸν μπάρμαν πού ἔχει πάντα κάτι ἰδιαίτερο για σᾶς.
Ἐμεῖς εἴμασταν τυχεροί νὰ συνατήσουμε τόν ἐφευρετικώτατο sous chef “Λευτέρη” ὁ ὁποῖος ἐκείνη τὴν στιγμὴ ἔψηνε τὰ χειροποίητὰ του μπισκοτάκια σοκολάτας γιά νά συνοδεύψουν τόν καφέ ἤ τόν capuccino τῶν πελετῶν γιά τὸ ἐπόμενο πρωϊνό. Μᾶς ἔσπασε τὴν μύτη μὲ τὴν μυρωδιὰ καὶ ἐπειδὴ τό κατάλαβε μᾶς προσέφερε νὰ τὰ δοκιμάσουμε. Ἐκπληκτική γεύση.
Ὁ Λευτέρης εἶναι καὶ αὐτός λάτρης τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς καί στά πιάτα πού ἐτοιμάζει, γιά τούς λάτρεις , βάζει πάντα τήν δική του πινελιά.
Καί νά μήν ξεχάσουμε κάτι πολύ βασικό. Οἱ ἰδιοκτῆτες ἐπειδή εἶναι ἐρωτευμένοι μέ αὐτὸ πού κάνουν δημιούργησαν ἓναν πράγματι πολιτισμένο χῶρο για γευσιγνῶστες, ὃπου ἡ νικοτίνη δέν ἐπιτρέπεται, ὄχι γιατί το ἐπιβάλλει ὁ νόμος ἀλλὰ γιατί πιστεύουν ὃτι ἡ νικοτίνη δέν βοηθάει οὔτε νά γευτεῖς ἓνα καλὸ κρασί ἤ ἓνα καλό cocktail ἀλλὰ οὔτε καὶ ἓνα γευστικό συνοδευτικό πιάτο.
Για τους καπνίζοντες ὑπάρχει ἄπλετος χῶρος καί τραπεζάκια ἐκτὸς καταστήματος. Εὐχόμαστε καλή συνέχεια.



Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο

  Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο Φίλος τῆς Ἀκαδημίας μᾶς ἔστειλε τήν ἀκόλουθη συνταγή, πολύ εὔκολη καί μέ ἐξαιρετικά...