Μία κολοκυθόσουπα
λίγο διαφορετική!!!
Γέμισε ὁ τόπος
κολοκύθες. (Κολοκύνθη ἡ μεγίστη ἤ Κολοκύνθη ἡ μείζων ἤ Cucurbita maxima ἤ γαλλιστί Potiron, Citrouille, Potimarron).
Δεσπόζουν στούς
πάγκους ὃλων τῶν λαϊκῶν ἀγορῶν.Οἱ κολοκύθες εἴτε στρογυλές ,εἴτε μακρουλές ,
πορτοκαλί ἤ κιτρινωπές , μεγάλες ἤ μικρές , εἶναι ἓτοιμες γιά μαγείρεμα.
φωτογραφία: http://www.lucullus-succulus.com/marmite/potiron-citrouille/
Γιά τήν κολοκυθόσουπά μας θά χρειστοῦμε:
.1 κιλό κολοκύθα
.1 ἤ 2 καρότα
.1 πατάτα μέτρια
.1 μεγάλο κρεμμύδι ἤ ἓνα μεγάλο πράσο
.1 σκόρδο
.½ ἤ 1 λίτρο
ζωμό λαχανικῶν
.Λίγο δενδρολίβανο (προαιρετικό)
.1 καυτερή πιπεριά κομμένη σέ μικρά κομμάτια ἤ σκόνη καυτ.πιπεριάς
.Ἁλάτι & λίγο πιπέρι
.Λίγο ἐλαιόλαδο γιά τό τσιγάρισμα καί λίγο ὠμό γιά τό πιάτο μας.
.2 ἤ 3 φρυγανισμένες φέτες ψωμί τοῦ τόστ κομμένες διαγωνίως στά δύο.
.Σίγκλινο-μερικές λεπτές φέτες περασμένες γιά λίγο στό τηγάνι.
Καθαρίζουμε τήν κολοκύθα, τά καρότα, τήν πατάτα ,τό σκόρδο καί τό κρεμμύδι καί τά κόβουμε σέ μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τήν κολοκύθα, τά καρότα, τήν πατάτα ,τό σκόρδο καί τό κρεμμύδι καί τά κόβουμε σέ μικρά κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε γιά λίγο τό κρεμμύδι καί τό σκόρδο ,προσθέτουμε τά ὑπόλοιπα
λαχανικά καί συνεχίζουμε γιά λίγο τό τσιγάρισμα. Προσθέτουμε ὃσο ζωμό θέλουμε ἀνάλογα
μέ τό πόσο χυλωμένη θέλουμε τήν σούπα μας. Ἀφήνουμε νά βράσουν ὃλα τά ὑλικά. Περνᾶμε
γιά λίγο τήν ἠλεκτρική
ράβδο(ραβδομπλέντερ)μέσα στήν χύτρα, κάνοντας τήν σούπα μας νά γίνει πιό βελούδινη. Στό τέλος προσθέτουμε τήν πιπερόριζα.
Ὃταν εἴμαστε ἓτοιμοι γιά τό γεῦμα ,τοποθετοῦμε τήν κολοκυθόσουπα στό πιάτο μας, προσθέτουμε λίγο ἐλαιόλαδο, μισή
φέτα φρυγανισμένο ψωμί καί μερικές ψιλοκομμένες φέτες σίγκλινο περασμένες γιά λίγο
στό τηγάνι.Ἔτσι ἔχουμε ἓνα πιάτο ζεστό, ζεστό ὃπως τό παρακάτω.