Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τρούφες/τρουφάκια σκολάτας μέ καυτερή πιπεριά!!!



Τροφες/τρουφάκια σκολάτας μέ καυτερή πιπεριά!!!



Πολλοί φίλοι ἐκτός Ἀθηνῶν πού δεν ἔχουν την εὐκαιρία να γευτοῦν τις θαυμάσιες τροῦφες(τρουφάκια) τοῦ Ἀριστοτέλη(The Dark side of Chocolate) “παραπονέθηκαν” ὃτι ἐπειδή βρίσκονται μακρυά θα πρέπει νά κάνουμε κάτι γιά νά τούς δώσουμε τήν δυνατότητα νά γευτοῦν τά τρουφάκια αὐτά μέ τήν καυτερή πιπεριά. Ἐπικοινωνῆστε μέ τόν Ἀριστοτέλη, κάποια λύση θά βρεῖ καί γιά ‘σᾶς.

Ἡ καλή μας φίλη Linnea Wiklund δημοσιεύει τήν παρακάτω συνταγή πού πλησιάζει ἀρκετά σέ γεύση μέ αυτή τοῦ Ἀριστοτέλη. Γράφουμε «πλησιάζει» γιατί ὁ Ἀριστοτέλης ἔχει καί τά μυστικά του ὅταν παρασκευάζει τά τρουφάκια του. Πάντως καί τά τρουφάκια πού θά ἓτοιμάσετε μέ τά χεράκια σας θά εἶναι ἀπό μόνα τους μία ἔκπληξη.




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

100 γρ.  σοκολάτας (70%)
100 γρ. σοκολάτας γάλακτος
200 γρ.κρέμα γάλακτος   

100 γρ ζάχαρη
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ( τσίλι)
ξύσμα λεμονιού από 1/2 λεμόνι
σκόνη κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. σπάζουμε τήν σοκολάτα σέ μικρότερα κομμάτια.

2. Ρίχνουμε τήν κρέμα γάλακτος καί τήν ζάχαρη σέ μία χύτρα.
φήνουμε νά σιγοβράσει.

3. Κόβουμε τήν καυτερή πιπεριά  σέ κομμάτια μεγέθους 1-2
κ. καί τά προσθέτουμε στήν κρέμα γάλακτος μαζί μέ τό ξύσμα λεμονιο. φήνουμε νά σιγοβράσει γιά 3-4 λεπτά.

4.
Ἀφαιροῦμε τήν καυτερή πιπεριά  καί προσθέτουμε τήν σοκολάτα στήν κρέμα. φήνουμε  νά σιγοβράσει καί νακατεύουμε συνεχῶς μέχρι νά λιώσει ντελῶς σοκολάτα  .

5. Ρίχνουμε τήν σοκολάτα σένα μπώλ καίφήνουμε  νά κρυώσει γιά μίαρα. Βάζουμε τό μπώλ στό ψυγεῖο καί τό  
φήνουμε μέσα γιά μία νύχτα νά σταθεροποιηθε.

6. Πέρνουμε μία-μία κουταλιάπό τήν κρέμα σοκολάτας καί κάνουμε μπαλίτσες μέ τά χέρια μας καί συνεχίζουμε μέ τό
ὑπόλοιπο ὑλικό.  Κυλοῦμε τίς μπαλίτσες  μέσα στήν σκόνη κακάο. Τοποθετοῦμε σέ να πιάτο.

Τοποθετο
ῦμε ,γιά λίγο ,τό πιάτο μέ τίς  τροφες στό ψυγεο καί μετά…….


ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...