Σκουμπρί ἤ κολιός μέ
λεμόνι
καί καυτερή πιπεριά
Τό
σκουμπρί & ὁ κολιός εἶναι περιζήτητα βρώσιμα ψάρια τῆς
ἲδιας οἰκογένειας, ὃπως
καί τά ὑπόλοιπα ψάρια τῆς οἰκογένειας αὐτῆς, γι’αὐτό ὃταν τά
βρῆτε στήν ἀγορά ἀγοράστετα καί ἀκολουθῆστε τήν παρακάτω συνταγή.
Θά χρειαστοῦμε:
• 8 σκουμπριά/κολιούς
150 γρ.
περίπου τό καθένα
• 2 λεμόνια
• 2 λεμόνια
• φρέσκια καυτερή
πιπεριά
• ἁλάτι
• πιπέρι
• ἁλάτι
• πιπέρι
• 2 μῆλα
• 1 σέλινο
• μαρούλι
• 1 σέλινο
• μαρούλι
Ἀφαιροῦμε τά ἐντόσθια ἀπό τά ψάρια μέ τήν βοήθεια ἑνός μαχαιριοῦ καί τά στεγνώνουμε , ἀνοίγοντάς τα στήν μέση κατά μῆκος τῆς γραμμῆς τῆς κοιλιᾶς. Χρησιμοποιοῦμε τό ψαλίδι γιά νά κόψουμε το κεντρικό κόκκαλο καί νά ἐξαλείψουμε τυχόν ἐναπομείναντα κόκκαλα.
Κόβουμε σέ φέτες τά λεμόνια, ἀφαιροῦμε τούς σπόρους ἀπό τήν καυτερή πιπεριά( ἤ τούς ἀφήνουμε ἄν μᾶς ἀρέσει πιό καυτερό) καί τήν κόβουμε σέ μικρά κομματάκια. Γεμίζουμε τό ἐσωτερικό τῶν ψαριῶν μέ ἁλάτι, πιπέρι, καυτερή πιπεριά καί τίς φέτες τοῦ λεμονιοῦ.
Δένουμε τά ψάρια μέ σπάγκο, στή συνέχεια τά τοποθετοῦμε στήν σχάρα καί τά ψήνουμε καί ἀπό τίς δύο πλευρές.
Τέλος,
ἑτοιμάζουμε μία σαλάτα μέ τό σέλινο, τά μῆλα καί τό μαρούλι , τήν
περιχύνουμε μέ λάδι,
λεμόνι καί ἁλάτι
καί συνοδεύουμε τά ψημένα ψάρια μας.