Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Σκουμπρί ή κολιός μέ λεμόνι καί καυτερή πιπεριά


     Σκουμπρί ἤ κολιός  μέ λεμόνι 
             καί καυτερή πιπεριά


 

Τό σκουμπρί   κολιός εναι περιζήτητα βρώσιμα ψάρια τς διας οκογένειας,  πως καί τά πόλοιπα ψάρια τς οκογένειας αὐτῆς, γι’αὐτό ὃταν τά βρῆτε στήν ἀγορά ἀγοράστετα καί ἀκολουθῆστε τήν παρακάτω συνταγή.


Θά χρειαστοῦμε:
8 σκουμπριά/κολιούς 150 γρ. περίπου τό καθένα
2 λεμόνια
φρέσκια καυτερή πιπεριά
λάτι
πιπέρι
2 μλα
1 σέλινο
μαρούλι




Ἀφαιροῦμε τά ἐντόσθια ἀπό τά ψάρια μέ τήν βοήθεια νός μαχαιριο καί τά στεγνώνουμε  , νοίγοντάς τα στήν μέση κατά μκος τς γραμμς τς κοιλιςΧρησιμοποιοῦμε τό ψαλίδι γιά νά κόψουμε το κεντρικό κόκκαλο καί νά ξαλείψουμε τυχόν ναπομείναντα κόκκαλα.
Κόβουμε σέ φέτες τά λεμόνια,
φαιροῦμε τούς σπόρους πό τήν καυτερή πιπεριά( ἤ τούς ἀφήνουμε ἄν μᾶς ἀρέσει πιό καυτερό) καί τήν κόβουμε σέ μικρά κομματάκια. Γεμίζουμε τό σωτερικό τν ψαριν μέ λάτι, πιπέρι, καυτερή πιπεριά καί τίς φέτες τολεμονιο.




Δένουμε τά ψάρια μέ σπάγκο, στή συνέχεια τά τοποθετο
ῦμε στήν σχάρα καί τά ψήνουμε καί πό τίς δύο πλευρές.


Τέλος,  ἑτοιμάζουμε μία σαλάτα μέ τό σέλινο, τά μλα καί τό μαρούλι , τήν περιχύνουμε μέ  λάδι, λεμόνι καί λάτι  καί συνοδεύουμε τά ψημένα ψάρια μας.










Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...