Ἡ κα. Ἀλαφούζου φράφει:
Υλικά
Για τη σάλτσα:
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα μαυρομάτικα φασόλια. Δεν
χρειάζεται να τα έχω βάλει σε νερό με σόδα από το προηγούμενο βράδυ. Στη
σαλάτα αυτό που θέλω είναι να τα βρίσκω καθώς τα γεύομαι. Μόλις
βράσουν, τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Ωστόσο τρίβω τα καρότα από τη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη μου, πλένω καλά τα ντοματίνια και αφαιρώ το κοτσάνι, ψιλοκόβω σέλινο και μαϊντανό, κόβω σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Περιλούζω με τη σάλτσα.
Έχω διατηρήσει μέχρι και 3 μέρες αυτή τη σαλάτα στο ψυγείο μου. Δοκιμάστε την.>>.
(*). Σέ περίπτωση πού δέν ἔχετε φρέσκια καυτερή πιπεριά μπορεῖτε να προσθέσετε καυτερό πιπέρι σέ σκόνη.
<<.....Τα όσπρια δεν ήταν ποτέ το
καλύτερό μου. Μεγαλώνοντας όμως αρχίζω να εκτιμώ τη διατροφική τους
αξία. Στην προσπάθεια να τα εντάξω στη μαγειρική μου, αποφάσισα ότι ο
μόνος τρόπος είναι οι σαλάτες. Για την αγαπημένη μου σαλάτα με φακές τα έχουμε πει. Σήμερα θα σας γνωρίσω την άλλη προσφιλή μου, με μαυρομάτικα φασόλια.
Υλικά
- 500 γρ. φασόλια
- 3 μεγάλα καρότα
- ντοματίνια
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 ματσάκι σέλινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
- ελάχιστο σκόρδο ψιλοκομμένο (ούτε σκελίδα)
Ωστόσο τρίβω τα καρότα από τη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη μου, πλένω καλά τα ντοματίνια και αφαιρώ το κοτσάνι, ψιλοκόβω σέλινο και μαϊντανό, κόβω σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. Περιλούζω με τη σάλτσα.
Έχω διατηρήσει μέχρι και 3 μέρες αυτή τη σαλάτα στο ψυγείο μου. Δοκιμάστε την.>>.
(*). Σέ περίπτωση πού δέν ἔχετε φρέσκια καυτερή πιπεριά μπορεῖτε να προσθέσετε καυτερό πιπέρι σέ σκόνη.