Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Ντομάτες γεμιστές με τόνο



Ντομάτες γεμιστές μέ τόνο

Ἓνα εὔκολο καλοκαιρινό καί πολύ γρήγορο πιάτο.

Ὑλικά:
     8 ντομάτες (μέτριες)
     250 γρ. τόνο σέ
ἐλαιόλαδο(τύπου Ἀλλονήσου)
     100 γρ.
Ἐλιές σέ κομμάτια(δίχως τόν πυρῆνα)

      1 καυτερή πιπεριά σέ κομματάκια(ἀφαιροῦμε τά σποράκια)
     100 γρ μανιτάρια σέ ἐλαιόλαδο( μικρά κομμάτια)
     50  γρ.  
ἀντζούγιες (μικρά κομμάτια)    

     .  λίγα φύλλα μακεδονήσι (μαϊντανό)[γιά τήν γέμιση καί γιά  
        στόλισμα]
     .  λίγη  σπιτική μαγιονέζα
     .  
λάτι ἄν χρειαστεῖ

     .  ἓνα κρεμμυδάκι φρέσκο ἤ μή,  σέ κομματάκια  (προεραιτικό)



Ἀδειάζουμε τίς ντομάτες ἀπό τό ἐσωτερικό τους καί τίς χωρίζουμε σέ δύο μέρη.





  









Στήν συνέχεια κόβουμε  τά ὑλικά μας σέ μικρά κομμάτια, τά ἀναμιγνύουμε ὃλα μαζί καί γεμίζουμε τίς ντομάτες μας. Τίς τοποθετοῦμε στό ψυγεῖο γιά μία ὣρα τουλάχιστον πρίν τίς παρουσιάσουμε στό τραπέζι. 
Νά μήν ξεχάσουμε τό μακεδονήσι (τοποθετοῦμε  ἓνα φυλλαράκι σέ κάθε ντομάτα γιά ὀμορφιά).

Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...