Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Η ιστορία του κατακίτρινου λεμονιού και της κατακόκκινης καυτερής πιπεριάς



Ἡ ἱστορία τοῦ κατακίτρινου λεμονιοῦ καί τῆς κατακόκκινης καυτερῆς πιπεριᾶς


Ἐμεῖς τῆς Ἑλληνικῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς τήν μόνη ἐμπειρία πού εἴχαμε σχετικά με τήν καυτερή πιπεριά καί τό λεμόνι ἦταν ὁ ἐναγκαλισμός ἑνός φυτοῦ καυτερῆς πιπεριᾶς μέ μία νεαρή λεμονιά γεμάτη κατακίτρινα λεμόνια. Ἡ πιπεριά πού εἶχε φυτρώσει στήν ρίζα τῆς λεμονιᾶς ψήλωσε τόσο πολύ, πού οἱ ὣριμοι κόκκινοι καρποί της μπλέχτηκαν μέ τά κίτρινα λεμόνια καί παρουσίαζαν ἓνα ἐκπληκτικό θέαμα ὃπως βλέπετε στήν συνημμένη φωτογραφία.


Ἀκολουθώντας πάντα τήν ῥῆσιν τοῦ Σωκράτους «ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»,γνωρίσαμε τίς προηγούμενες ἡμέρες μία νέα ἔκπληξη , σχετική μέ τό κατακίτρινο λεμόνι καί τήν κατακόκκινη καυτερή πιπεριά.

Στό κάτω μέρος τῆς πλατείας Συντάγματος  συναντᾶμε τήν ἀρχή τῆς ὁδοῦ Πετράκη. Προχωρώντας 100 μέτρα πιό κάτω ἐπί τῆς Πετράκη  συναντᾶμε στήν γωνία δεξιά μας ἐπί τῆς ὁδοῦ Φωκίωνος 2,  τό Καφέ-Μπάρ Le petit village . Ξεχωρίζει γιά πολλά πράγματα, ἀλλά δύο θά ἀναφέρουμε ἐδῶ. Τόν ἐξαιρετικό καφέ espresso καί τίς λεμονάδες του. 

Στό “ Le petit village ”, αὐτός πού διευθύνει τήν ὀρχήστρα σ’αυτό τό “μικρό χωριό “ εἶναι ὁ Δημήτρης Χατζηπέτρου. Χάριν λοιπόν τοῦ  διευθυντοῦ  τῆς ὀρχήστρας , εἴχαμε μία ἀκόμη πιό εὐχάριστη ἐμπειρία. Δροσερή φρεσκοστυμμένη λεμονάδα μέ καυτερή πιπεριά. Ὁ Δημήτρης τήν ἔκανε ἀκόμη πιό δροσερή καί ἀπολαυστική προσφέροντάς μας ἀπό μία κουταλιά τυρί κρέμα πού συνόδευε μία μαρμελάδα φρούτων τοῦ δάσους. Εἴτε σᾶς ἀρέσει εἴτε ὄχι ἡ λεμονάδα μέ καυτερή πιπεριά, δοκιμᾶστε την. Ὁ Δημήτρης θα σᾶς κάνει νά τήν ἀγαπήσετε. Ἐκεῖ θά ἀνακαλύψετε καί  ἀκόμη ἄλλους “χίλιους” διαφορετικούς συνδυασμούς ἀρωμάτων, φρούτων καί χρωμάτων μέ τά λεμόνια τοῦ “ Le petit village ”.


Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...