Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Πιπεριές Poblanos γεμιστές μέ τυρί



 Πιπεριές  Poblanos γεμιστές μέ τυρί


Φέτος στό κτῆμα τῆς Ἑλληνικῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς μεταξύ τῶν ἄλλων καυτερῶν πιπεριῶν εἶναι ἓτοιμες καί οἱ πιπεριές Poblanos. 


Στά μεξικανικά ἑστιατόρια συνήθως τίς τηγανίζουν γεμιστές μέ ἓνα μῖγμα τυριῶν.Ἐμεῖς θά κάνουμε τήν δική μας ἐκδοχή στόν φοῦρνο.Ἡ συνταγή εἶναι πολύ ἁπλή καί πολύ γευστική.


Θά χρειαστοῦμε:

5 μεσαῖες πιπεριές Poblanos ἤ ἀνάμικτες μικρές & μεγάλες. 250 γρ. περίπου τυρί κρέμα, μαλακό, ¾ φλ.τσαγιοῦ χονδροτριμμένο τυρί κασέρι (ὄχι πολύ ἁλμυρό), ¾ φλ.τσαγιοῦ χονδροτριμμένο τυρί τύπου Cheddar.

Ἐκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τόν φοῦρνο στούς 175 ° C /180 ° C 

2. Λαδώνουμε ἐλαφρά ἓνα ταψί 22Χ33 ἑκ. περίπου.

3. Κόβουμε τίς πιπεριές στην μέση κατά μῆκος καί ἀφαιροῦμε τούς σπόρους. (Ἄν οἱ πιπεριές εἶναι πολύ καυτερές φορᾶμε γάντια μίας χρήσεως).

 4. Ἀνακατεύουμε καλά ὃλα τά τυριά.

5. Γεμίζουμε μέχρι τήν μέση κάθε μισή πιπεριά καί τήν τοποθετοῦμε μέσα στό λαδωμένο ταψί.

6. Ψήνουμε γιά 30’ περίπου, μέχρι νά λιώσουν τά τυριά καί νά ἀρχίζουν νά ροδίζουν στήν ἐπιφάνεια.


Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...