Παστά χοιρινά μάγουλα γιά γευσιγνῶστες
Πρίν ἀπό λίγες
ἡμέρες διάβασα μία συνταγή γιά γιαπράκια
μέ παστά χοιρινά μάγουλα. Ἐπειδή εἶναι λίγο δύσκολο νά τά βρεῖτε στά ἑλληνικά
κρεοπωλεῖα , γράφω ἐδῶ παρακάτω τήν συνταγή γιά ὃποιον θέλει νά τά φτιάξει
μόνος του.
Ἡ Συνταγή γιά
τά παστά μάγουλα χοιρινοῦ
μόνο γιά γευσιγνῶστες:
Συστατικά
1000 γρ. μάγουλα χοιρινά(το μέρος κάτω ἀπό τον
λαιμό,μέ τό δέρμα στήν μία
πλευρά)
1/3 φλιτζάνι
ζάχαρη καστανή
1/3 φλιτζάνι ἁλάτι
1 κουτ. γλ.
σκόνη καυτερῆς πιπεριᾶς
10/15 σπόροι
μαύρου πιπεριού σπασμένοι
4 κλωναράκια
φρέσκο θυμάρι ἤ ρίγανη (τριμμένα)
Ἐκτέλεση
Ἀνακατεύουμε ὃλα τά ὑλικά σέ ἓνα πιάτο καί ἀλείφουμε καλά τό κρέας μέ τό μεῖγμα, τό τυλίγουμε καλά μέσα
σέ μία λαδόκολλα καί
τό τοποθετοῦμε
μέσα σέ μία πλαστική σακκούλα γιά τρόφιμα ἤ σέ ἓνα σκεῦος. Το ἀποθηκεύουμε
στό ψυγείο γιά 7 ἡμέρες
καί γυρίζουμε τήν συσκευασία κάθε ἡμέρα
πάνω-κάτω. Ἀφαιροῦμε τό κρέας ἀπό τό σκεῦος τό στεγνώνουμε μέ χαρτί κουζίνας καί
δένουμε ἓνα κομμάτι σπάγκο
στή ἄκρη κάθε κομματιοῦ κρέατος. Τό τοποθετοῦμε σέ μία
σακκούλα ἀπό γάζα καί ἀφήνουμε
τό κρέας κρεμασμένο νά στεγνώσει σέ κρύο καί στεγνό μέρος γιά 3 ἑβδομάδες
τουλάχιστον. Τό κρέας πρέπει νά εἶναι
σκληρό καί στεγνό . Κόβουμε σέ λεπτές φέτες καί τό χρησιμοποιοῦμε σάν μπέϊκον, ἀφοῦ κάθε
φορά ἀφαιρέσουμε τό σληρό δέρμα.
Μέ τά μάγουλα αὐτά
μποροῦμε νά φτιάξουμε
τά πραγματικά σπαγγέτι αλα Αματριτσιάνα. Οἱ
Ἰταλοί τό ἀποκαλοῦν Γκουαντσιάλε. Γιά μεγαλύτερες
ποσότητες κρέατος τροποποιοῦμε
ἀναλόγως καί τά ὑπόλοιπα συστατικά. (Γιά τό ἁλάτι ἡ
ἀναλογία εἶναι 3% πρός τό βάρος τοῦ κρέατος. Γιά τά μυρωδικά 1,5% ἤ κατά
βούληση).
Καί ἐδῶ θα βρεῖτε τήν συνταγή για τά Spaghetti all’ Amatriciana
Για τήν σεισμοπαθή
κωμόπολη Amatrice γράψαμε τήν 25/8/2016 ἐδῶ: https://www.facebook.com/EllinikiAkadimiaTisKafterisPiperias/