Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Παστά χοιρινά μάγουλα γιά γευσιγώστες





Παστά χοιρινά μάγουλα γιά γευσιγνστες




Πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες διάβασα μία συνταγή γιά γιαπράκια μέ παστά χοιρινά μάγουλα. Ἐπειδή εἶναι λίγο δύσκολο νά τά βρεῖτε στά ἑλληνικά κρεοπωλεῖα , γράφω ἐδῶ παρακάτω τήν συνταγή γιά ὃποιον θέλει νά τά φτιάξει μόνος του.



Ἡ Συνταγή γιά τά παστά μάγουλα χοιρινο μόνο γιά γευσιγνστες:



Συστατικά



1000 γρ. μάγουλα χοιρινά(το μέρος κάτω ἀπό τον λαιμό,μέ τό δέρμα στήν μία πλευρά)

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

1/3 φλιτζάνι λάτι

1 κουτ. γλ. σκόνη καυτερς πιπερις

10/15 σπόροι μαύρου πιπεριού σπασμένοι

4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ρίγανη (τριμμένα)













κτέλεση



νακατεύουμε λα τά λικά σέ να πιάτο καί λείφουμε καλά τό κρέας μέ τό μεγμα, τό τυλίγουμε  καλά μέσα  σέ μία λαδόκολλα  καί

τό  τοποθετομε μέσα σέ μία πλαστική σακκούλα γιά τρόφιμα ἤ σέ να σκεος. Το  ἀποθηκεύουμε  στό ψυγείο γιά 7 μέρες καί γυρίζουμε τήν συσκευασία κάθε μέρα πάνω-κάτω. φαιρομε τό κρέας πό τό σκεος τό στεγνώνουμε μέ χαρτί κουζίνας καί δένουμε να κομμάτι σπάγκο στή ἄκρη κάθε κομματιο κρέατος. Τό τοποθετοῦμε σέ μία σακκούλα ἀπό γάζα καί  φήνουμε τό κρέας κρεμασμένο νά στεγνώσει σέ κρύο καί στεγνό μέρος γιά 3 ἑβδομάδες τουλάχιστον. Τό κρέας πρέπει νά εναι σκληρό καί στεγνό . Κόβουμε σέ λεπτές φέτες καί τό χρησιμοποιομε σάν μπέϊκον, ἀφοῦ κάθε φορά ἀφαιρέσουμε τό σληρό δέρμα.







Μέ τά μάγουλα αὐτά μποροῦμε νά φτιάξουμε τά πραγματικά σπαγγέτι αλα Αματριτσιάνα. Ο ταλοί τό ποκαλον Γκουαντσιάλε. Γιά μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος τροποποιομε ναλόγως καί τά πόλοιπα συστατικά. (Γιά τό ἁλάτι ἡ ἀναλογία εἶναι 3% πρός τό βάρος τοῦ κρέατος. Γιά τά μυρωδικά 1,5% ἤ κατά βούληση).


Καί ἐδῶ θα βρεῖτε τήν συνταγή για τά Spaghetti allAmatriciana


Για τήν σεισμοπαθή κωμόπολη Amatrice  γράψαμε τήν 25/8/2016 ἐδῶ: https://www.facebook.com/EllinikiAkadimiaTisKafterisPiperias/

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...