Μπιφτέκια πικάντικα καί τό μυστικό τῆς γεύσης
Συνταγές τοῦ Ν. Μορόπουλου ἔχουμε ξαναμοιραστεῖ σ’αὐτό τό ἱστολόγιο. Σήμερα θά διαβάσετε για τά
πικάντικα μπιφτέκια του πού , ἐκτός τῶν ἄλλων μυρωδικῶν, περιέχουν τήν ἀγαπημένη
μας κόκκινη
καυτερή πιπεριά. Παραθέτουμε τήν συνταγή ὃπως ἀκριβῶς τήν
περιγράφει στήν ἱστοσελίδα : http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=4377
...<< Μου αρέσουν τα μπιφτέκια, αλλά θέλω να είναι πικάντικα και χωρίς πολλά
πρόσθετα. Ιδού, λοιπόν, τα μυστικά των πικάντικων μπιφτεκιών που μου
αρέσουν.
1. κιμάς περασμένος μόνο μία φορά
2. μίγμα χοιρινό και βόειο / χοιρινό: παντσέτα ξεκοκαλισμένη,
βόειο: σπάλα με το παχάκι της
3. σκόρδο περασμένο στον λεπτό τρίφτη
4. κόκκινη τσίλι πιπεριά
5. κίμινο
6. αλάτι
Το ψήσιμο είναι απλούστατο. Πλάθω τα μπιφτέκια, καθαρίζω πατάτες, κόβω μελιτζάνες και όλα μαζί στον φούρνο σε θερμοκρασία 175 βαθμών για 30 λεπτά.
Επειδή εμένα μου αρέσουν οι πατάτες ακαθάριστες, βάζω κι ένα ταψάκι καβάντζα με τις ακαθάριστες.
Αναμειγνύω τα υλικά καλά και μετά αποθηκεύω το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες, για
να «δέσει».Το μίγμα δεν χρειάζεται ούτε ψωμί ούτε φρυγανιά ούτε αυγά, έχει το λίπος
του κρέατος και θα είναι πολύ νόστιμο και με «δεμένη» υφή, χωρίς να
είναι σκληρό.
Το ψήσιμο είναι απλούστατο. Πλάθω τα μπιφτέκια, καθαρίζω πατάτες, κόβω μελιτζάνες και όλα μαζί στον φούρνο σε θερμοκρασία 175 βαθμών για 30 λεπτά.
Επειδή εμένα μου αρέσουν οι πατάτες ακαθάριστες, βάζω κι ένα ταψάκι καβάντζα με τις ακαθάριστες.
Σερβίρω με μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας, που σπάει τη φλόγα του τσίλι και
τον αέρα του σκόρδου. Ένα Αγιωργίτικο είναι ό,τι πρέπει για τα
μπιφτέκια.>>.
photos: Νίκος Μορόπουλος