Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Μία καυτερή πιπεριά δίνει γεύση στίς πατάτες;



Μία καυτερή πιπεριά δίνει γεύση στίς πατάτες;




Τόν Γιῶργο Χωριανόπουλο δέν τόν γνωρίζουμε ἀπό κοντά, ἀλλά γιά νά χρησιμοποιεῖ καυτερές πιπεριές στό φαγητό του σίγουρα εἶναι ”δικός” μας. Ὁ Γιῶργος δημοσίευσε στήν σελίδα του μία δική του συνταγή μαγειρεμένη μέ τά χέρια του. Συνταγές μέ πατάτες καί κρεμμύδια θά ἔχετε διαβάσει πολλές. μως αὐτή τοῦ Γιῶργου  εἶναι πιό γευστική γιατί συμπεριλαμβάνει καί τίς ἀγαπημένες μας καυτερές πιπεριές!

Παραθέτουμε κατωτέρω  τήν συνταγή ὃπως τήν δημοσιεύει στήν σελίδα του.

Πατάτες Πενταράτες



Ένα φαγητό από την Νάξο, ένα φαγητό που παντρεύει την πατάτα με το κρεμμύδι, εδώ σε παρασκευή (φωτογραφίες και κείμενο) από τον εξάδελφο Γεώργιο Χωριανόπουλο.

1. Διαλέγουμε μικρές φρέσκες πατάτες

2. Αφού τις πλύνουμε καλά τρίβοντας τες με το σφουγγάρι της κουζίνας και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τι κόβουμε ροδέλες (πεντάρες).


3. Καθαρίζουμε ξερά κρεμμύδια ...


4. ...και τα ψιλοκόβουμε όπως στη σαλάτα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια δυο ψιλοκομένες καυτερές πιπεριές (η καθ' εαυτού συνταγή)


5. Στραγγίζουμε τις πατάτες...


6. ...και τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχει κάψει το λάδι.


7. Στα 3/4 του χρόνου τηγανίσματος της πατάτας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι


8. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί με τις πατάτες


9. Τις γυρίζουμε συχνά να ψηθεί και να μαραθεί καλά το κρεμμύδι. Προσοχή να μην αλατίσουμε πριν τις πατάτες για να μην διαλύονται εύκολα στο ανακάτεμα. Στο τέλος θα προσθέσουμε και μπόλικο πιπέρι.


10. Εδώ να πούμε καλή σας όρεξη!!!






Ένα φαγητό από την Νάξο, ένα φαγητό που παντρεύει την πατάτα με το κρεμμύδι, εδώ σε παρασκευή (φωτογραφίες και κείμενο) από τον εξάδελφο Γεώργιο Χωριανόπουλο.

1. Διαλέγουμε μικρές φρέσκες πατάτες


2. Αφού τις πλύνουμε καλά τρίβοντας τες με το σφουγγάρι της κουζίνας και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τι κόβουμε ροδέλες (πεντάρες).


3. Καθαρίζουμε ξερά κρεμμύδια ...


4. ...και τα ψιλοκόβουμε όπως στη σαλάτα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια δυο ψιλοκομένες καυτερές πιπεριές (η καθ' εαυτού συνταγή)


5. Στραγγίζουμε τις πατάτες...


6. ...και τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχει κάψει το λάδι.


7. Στα 3/4 του χρόνου τηγανίσματος της πατάτας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι


8. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί με τις πατάτες


9. Τις γυρίζουμε συχνά να ψηθεί και να μαραθεί καλά το κρεμμύδι. Προσοχή να μην αλατίσουμε πριν τις πατάτες για να μην διαλύονται εύκολα στο ανακάτεμα. Στο τέλος θα προσθέσουμε και μπόλικο πιπέρι.


10. Εδώ να πούμε καλή σας όρεξη!!!

- See more at: http://mesimeriano.gr/eshop/index.php?route=journal2%2Fblog%2Fpost&journal_blog_post_id=4#sthash.Nq0lnB0Y.dpuf
Ένα φαγητό από την Νάξο, ένα φαγητό που παντρεύει την πατάτα με το κρεμμύδι, εδώ σε παρασκευή (φωτογραφίες και κείμενο) από τον εξάδελφο Γεώργιο Χωριανόπουλο.

1. Διαλέγουμε μικρές φρέσκες πατάτες


2. Αφού τις πλύνουμε καλά τρίβοντας τες με το σφουγγάρι της κουζίνας και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τι κόβουμε ροδέλες (πεντάρες).


3. Καθαρίζουμε ξερά κρεμμύδια ...


4. ...και τα ψιλοκόβουμε όπως στη σαλάτα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια δυο ψιλοκομένες καυτερές πιπεριές (η καθ' εαυτού συνταγή)


5. Στραγγίζουμε τις πατάτες...


6. ...και τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχει κάψει το λάδι.


7. Στα 3/4 του χρόνου τηγανίσματος της πατάτας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι


8. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί με τις πατάτες


9. Τις γυρίζουμε συχνά να ψηθεί και να μαραθεί καλά το κρεμμύδι. Προσοχή να μην αλατίσουμε πριν τις πατάτες για να μην διαλύονται εύκολα στο ανακάτεμα. Στο τέλος θα προσθέσουμε και μπόλικο πιπέρι.


10. Εδώ να πούμε καλή σας όρεξη!!!

- See more at: http://mesimeriano.gr/eshop/index.php?route=journal2%2Fblog%2Fpost&journal_blog_post_id=4#sthash.Nq0lnB0Y.dpuf

Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...