Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Ο λόγος γιά τά λουκάνικα "Στράκα"


Ἄλλαξε  τό λογότυπο ἀλλά ὄχι τήν ποιότητα...
Ὁ λόγος γιά τά λουκάνικα "Στράκα"



Ὃπως βλέπουμε πιό κάτω ἀπό τήν  περιγραφή  που κάνει  ὁ Ὃμηρος στήν Ραψωδία Υ , παρ.25, τῆς Ὀδύσσειας,  ὁ Ὀδυσσεύς μονολογώντας περιγράφει μέ τόν πιό ἁπλοϊκό τρόπο πώς ἔφτιαχναν  καί πώς γευόταν τά λουκάνικα στήν ἐποχή του.

25       …ὡς δ᾿ ὅτε γαστέρ᾿ ἀνὴρ πολέος πυρὸς αἰθομένοιο,
ἐμπλείην κνίσης τε καὶ αἵματος, ἔνθα καὶ ἔνθα
αἰόλλῃ, μάλα δ᾿ ὦκα λιλαίεται ὀπτηθῆναι,…

(ἀπόδοση στα νεοελληνικά)



Πώς πάνω σέ μεγάλη πού ἄναψε φωτιά ἀποθέτει κάποιος
κοιλιά ἀπό ξίγκι κι αἷμα ξέχειλη, καί τήν στριφογυρίζει  καί λαχταράει μιάν ὣρα ἀρχύτερα νά τοῦ  βρεθεῖ  ψημένη…

 Ἀπό τότε ἔχουν περάσει χιλιάδες χρόνια ἡ συνταγή ἀνἀλογα μέ τόν τόπο  καί ἀνάλογα μέ τά διαθέσιμα ὑλικά ἔχει ὑποστεῖ κάποιες διαφοροποιήσεις.


Ὁ καλός μας φίλος καί ἐξέχον μέλος τῆς Ἑλληνικῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς  Νικ.  Στράκας,  πρόσφατα μᾶς ἐνημέρωσε ὃτι ἄλλαξε τό λογότυπο  καί τήν εἰκόνα τῆς ἐπιχείρησης στό Facebook




Μέ τήν μακρά παράδοση  στήν κατασκευή ἀλλαντικῶν καί εἰδικά λουκάνικων ,στήν οἰκογενειακή αὐτή ἐπιχείρηση,  τό μόνο που δέν ἄλλαξε ὁ Νικ. Στράκας εἶναι ἡ ποιότητα τῆς πρώτης ὓλης.  

 
Ἔτσι λοιπόν, ἀκολουθώντας τήν συνταγή τοῦ Ὁμήρου βάλτε ἓνα λουκάνικο Στράκα στήν φωτιά καί μετά ἀπό λίγο γευτῆτε τό ἀποτέλεσμα.




Γιά  τούς φίλους τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς κυκλοφοροῦν καί τά καυτερά Στρακάκια….


Πικάντικη σάλτσα με πιπεριές και κρεμμύδι

Πικάντικη σάλτσα μέ πιπεριές καί κρεμμύδι Νά καί μία συνταγή   μεξικανικο ῦ στύλ. Δέν τολμῶ νά πῶ ὃτι ε ἶ ναι μία συνταγ...