Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινή κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ελληνική γεύση και καυτερή πιπεριά!




Καλοκαιρινή κρύα σαλάτα ζυμαρικῶν μέ ἑλληνική γεύση καί καυτερή πιπεριά!






Μία καλή λύση γιά τίς πιό ζεστές μέρες τοῦ καλοκαιριοῦ.

Ἡ φέτα, οἱ μελιτζάνες καί ὁ δυόσμος  μυρίζουν ἀμέσως Ἑλλάδα!


Θά χρειαστεῖτε γιά τήν σαλάτα ζυμαρικῶν:

320 γρ. Ζυμαρικά ὁλικῆς ἄλεσης
250 γρ. Μελιτζάνες  
100 γρ. Ψωμί ὁλικῆς ἄλεσης
20 γρ.  Κάππαρη σέ ἁλάτι.  
80 γρ.  Φέτα
1 σκελίδα  Σκόρδο
Δυόσμος (κατά βούληση)
1 Μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά [ τσίλι] ( κατά 
   βούληση)
Ἐξαιρετικό παρθένο ἐλαιόλαδο
Ἁλάτι  (κατά βούληση)
Μαύρο πιπέρι (κατά βούληση)

Προετοιμάσια:





Γιά νά προετοιμάσετε τίς μελιτζάνες καί τά κρύα ζυμαρικά μέ τήν φέτα, βράζετε πρῶτα σέ μία χύτρα ἁλατισμένο νερό που θά σᾶς βοηθήσει γιά νά μαγειρέψετε τά ζυμαρικά, στήν συνέχεια  παίρνετε τό μπαγιάτικο ψωμί ὁλικῆς ἄλεσης σέ φέτες, βάλτε το στό μπλέντερ (1 ) καί τρίψτε το μέχρι νά τό μετατρέψετε σέ χονδροκομμένα ψίχουλα (2). Πλύνετε τίς καυτερές πιπεριές [τσίλι], ἀφαιρέστε τά σποράκια καί ψιλοκόψτε (3).



Βάζετε τό μισό λάδι σέ ἓνα τηγάνι, προσθέστε τίς ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές [τσίλι] (4) καί τά ψίχουλα τοῦ  ψωμιοῦ (5) καί ἀφῆστε τα νά χρυσίσουν σέ μεσαία ὑψηλή θερμοκρασία γιά λίγα λεπτά, προσέχοντας νά μήν τά κάψετε (6).


Τώρα πλύνετε τίς μελιτζάνες καί ἀφαιρέστε τά ἄκρα. Κόψτε τίς μελιτζάνες πρῶτα σέ φέτες (7), ἔπειτα σέ λωρίδες πλάτους περίπου 1 ἑκ (8) καί τελικά σέ κύβους (9).


Σ’ αὐτό τό σημεῖο τό νερό θά βράζει , βάλετε μέσα τά ζυμαρικά (10) καί βράστε τα  γιά ὃσο χρόνο ἀναγράφει ἡ συσκευασία. Ἐνῶ τά ζυμαρικά βράζουν, θερμαίνετε τό ἄλλο μισό τοῦ λαδιού σέ ἓνα τηγάνι, προσθέσετε μία σκελίδα σκόρδο , τίς μελιτζάνες (11) καί μαγειρεύετε σέ μέτρια ὑψηλή θερμοκρασία γιά 4-5 λεπτά, μέχρι νά χρυσίσουν καλά. (12), στή συνέχεια ἀφαιρέστε τό σκόρδο ἀπό τό τηγάνι , προσθέστε ἁλάτι καί πιπέρι


Ἐν τῶ μεταξύ, ξεπλύνετε τίς κάππαρες κάτω από τρεχούμενο νερό γιά νά αφαιρέσετε τό ἁλάτι (13) καί  κόψτε τες μέ ἓνα μαχαίρι (14). Ὃταν τά ζυμαρικά εἶναι al dente, στραγγίστε τα καί ἀφῆστε τα νά κρυώσουν σέ ἓνα μεγάλο ταψί  ἀφοῦ τά περιχύσετε μέ λίγο λάδι (15).

Τώρα πάρτε ἓνα μεγάλο μπώλ καί προσθέστε ὃλα τά συστατικά: τά κυβάκια  μελιτζάνας, τά φύλλα δυόσμου που ἔχετε πλύνει καί στεγνώσει (16), τίς κομμένες κάππαρες (17), τά ψίχουλα τοῦ ψωμιοῦ (18)


τά ζυμαρικά ὁλικῆς ἄλεσης (19) καί τέλος τήν θρυμματισμένη φέτα (20). Ανακατεύετε  καλά καί τά ζυμαρικά εἶναι ἓτοιμα γιά νά τά σερβίρετε στά πιάτα. Προσθέστε τήν τελευταία στιγμή ἀκόμη  μερικά ψίχουλα φέτας καί ψωμιοῦ καί: ἡ Καλοκαιρινή κρύα σαλάτα ζυμαρικῶν μέ ἑλληνική γεύση καί καυτερή πιπεριά (21) εἶναι ἓτοιμη νά τήν γευτεῖτε!

πηγή: (https://ricette.giallozafferano.it)






Attachments area

Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο

  Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο Φίλος τῆς Ἀκαδημίας μᾶς ἔστειλε τήν ἀκόλουθη συνταγή, πολύ εὔκολη καί μέ ἐξαιρετικά...