Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΝΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ!



Ζυμαρικά μέ τόννο, καυτερή πιπεριά καί λεμόνι!




ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ…

Τά ζυμαρικά μέ τόν τόννο εἶναι μία γρήγορη συνταγή "save dinner" κατ 'ἐξοχήν.  Φοιτητές, ἀνύπαντροι/ες, ἀλλά καί πολυάσχολες μητέρες ἔχουν πάντα τόν τόννο στό κελάρι ἓτοιμο γιά χρήση!
Σήμερα θά φτιάξουμε ἓνα ἀπό τά ἁπλούστερα πιάτα λίγο πιό κομψό ... ἁπλά προσθέτουμε τριμμένη φλούδα λεμονιοῦ καί λίγο χυμό γιά νά δώσουμε στό πιάτο μία μοναδική καί λεπτή γεύση. Ἡ ἐλαφρῶς ὄξινη νότα θά ἀπελευθερώσει μία αἴσθηση φρεσκάδας στό στόμα , που θά ἱκανοποιήσει πλήρως τόν οὐρανίσκο τῶν καλεσμένων μας! Μποροῦμε νά ἑτοιμάσουμε αὐτό τό πιάτο, σέ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καί θά ἔχουμε ἓνα τέλειο ἀποτέλεσμα γιά νά τό φᾶμε τόσο ζεστό ὃσο καί κρῦο!


ΥΛΙΚΑ

Φιογκάκια (ἤ Πεταλοῦδες) 320 γρ.
Χυμός λεμονιοῦ 25 γρ.
Ξύσμα 1 λεμονιοῦ
Τόννος σέ ἐλαιόλαδο 320 γρ.
1 Νωπή καυτερή πιπεριά( τσίλι)
Ἁλάτι (ὃσο χρειαστεῖ)
Μαῦρο πιπέρι (ὃσο χρειαστεῖ)
Ἓνα κρεμμύδι φρέσκο 30 γρ (τό λευκό μέρος)


ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΝΟ & ΛΕΜΟΝΙ




Γιά νά ἑτοιμάσουμε τόν τόννο καί τά ζυμαρικά μέ λεμόνι, στραγγίζουμε τόν τόνο ἀπό τό λάδι συντήρησης. 1 Σ 'αυτό το σημεῖο τοποθετοῦμε μία κατσαρόλα γεμάτη μέ νερό (καί ἁλάτι)γιά νά βράσουμε τά ζυμαρικά και ἐν τῶ μεταξύ πλένουμε καί στεγνώνουμε τό λεμόνι, ξύνουμε τόν φλοιό  2 και κρατᾶμε τό ξύσμα στήν ἄκρη. Στήν συνέχεια, τό κόβουμε στήν μέση καί τό στίβουμε  3, ἔτσι ὣστε νά λάβουμε 25 γρ. χυμοῦ.




Κόβουμε τό κρεμμύδι σέ λεπτές φέτες 4, τίς μεταφέρουμε σέ μία κατσαρόλα μέ τό λάδι 5  και ἀφήνουμε νά τσιγαριστεῖ σέ χαμηλή φωτιά. 6 Προσθέτουμε μία κουτάλα βραστό νερό καί μαγειρεύουμε γιά περίπου 5 λεπτά.


 6 Ἀφαιροῦμε τούς σπόρους τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς, τήν κόβουμε σέ λωρίδες καί τίς προσθέτουμε στό τηγάνι 7. Προσθέτουμε τό ξύσμα τοῦ λεμονιοῦ 8  καί προσθέτουμε ἀκόμη μία κουτάλα νερό  9.







Προσθέτουμε τόν στραγγισμένο τόννο 10, ανεβάζουμε τήν θερμοκρασία στό μάτι καί προσθέτουμε τόν χυμό τοῦ λεμονιοῦ 11. Συνεχίζουμε τό μαγείρεμα γιά μερικά λεπτά, στή συνέχεια σβήνουμε τήν φωτιά καί ἀφήνουμε νά ἀναμιχθοῦν οἱ γεύσεις μεταξύ τους. Ἐν τῶ μεταξύ βράζουμε τά ζυμαρικά 12,



Στραγγίζουμε τά ζυμαρικά “al dente” καί τά ρίχνουμε κατευθείαν στό τηγάνι 13. Ζεσταίνουμε γιά λίγα δευτερόλεπτα,  ἐάν θέλουμε τά ζυμαρικά μας ζεστά, 14  και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μέ τόν τόννο καί τό λεμόνι στά πιάτα μας!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ἀρωματίζουμε τά ζυμαρικά μας , προσθέτοντας φρέσκο ​​θυμάρι ἤ μακεδονήσι (μαϊντανό)!


πηγή:

Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο

  Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο Φίλος τῆς Ἀκαδημίας μᾶς ἔστειλε τήν ἀκόλουθη συνταγή, πολύ εὔκολη καί μέ ἐξαιρετικά...