Χειμωνιάτικη σοῦπα ρεβιθιῶν,κολοκύθας, φασκόμηλου & καυτερῆς πιπεριᾶς...
Πολλές φορές μέ λίγα & ἁπλά συστατικά μποροῦμε νά δημιουργήσουμε ἓνα γευστικό πιάτο γιά ἓνα ἐξαιρετικό γεῦμα. Ἡ σοῦπα ρεβιθιῶν μέ κολοκύθα & φασκόμηλο εἶναι ἰδανική γιά τίς κρύες χειμωνιάτικες βραδιές.
Συστατικά γιά 2 ἄτομα (Χορταστικές μερίδες)
250 γρ. προβρασμένα ρεβίθια, ἤδη στραγγισμένα ἀπό τό νερό τους
300 γραμμάρια κολοκύθα πού ἔχει ἤδη ἀφαιρεθεῖ ἡ ἐξωτερική φλοῦδα καί οἱ σπόροι
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια Παλαιόπολης Ἄνδρου.
200 ml ζωμοῦ λαχανικῶν(*)
2-3 φύλλα φασκόμηλου
2-3 φέτες ψωμιοῦ γιά τόστ
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
Ἐξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ἁλάτι καί πιπέρι
Παρασκευή
Ψιλοκόβετε τά κόκκινα κρεμμύδια Παλαιόπολης Ἄνδρου καί τά τσιγαρίζετε σέ ἓνα τηγάνι ἤ μία χύτρα μέ δύο κουταλιές ἐξαιρετικοῦ παρθένου ἐλαιολάδου, προσθέτοντας 2-3 φύλλα φασκόμηλου & τήν καυτερή πιπεριά.
Προσθέτετε τά προβρασμένα ρεβύθια στό τηγάνι ἤ τήν χύτρα καί μαγειρεύετε γιά μερικά λεπτά σέ μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τήν κολοκύθα καί τσιγαρίζετε ὃλα μαζί τά ὑλικά γιά ἄλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τόν ζωμό λαχανικῶν, κλείνετε τό καπάκι καί συνεχίζετε τό μαγείρεμα σέ μέτρια φωτιά μέχρι νά μαλακώσει ἡ κολοκύθα (θά χρειαστοῦν τουλάχιστον 15 λεπτά). Πολτοποιεῖτε μέ τήν ράβδο (ραβδομπλέντερ) τήν μισή σοῦπα. Προσθέτετε λίγο ἔξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο.
Τηγανίζετε ἤ ψήνετε τίς φέτες τοῦ ψωμιοῦ καί συνοδεύετε μ'αὐτό τήν σοῦπα σας.
(*) Τόν ζωμό λαχανικῶν μπορεῖτε νά τόν ἑτοιμάσετε μόνοι σας βράζοντας σέ μία χύτρα ἓνα κρεμμύδι Παλαιόπολης Ἄνδρου, ἓνα καρότο, λίγο σέλινο,& λίγο μακεδονήσι.