Ἓνα εὔκολο “πιάτο” μέ ἤ χωρίς καυτερή
πιπεριά...
Ὄσπρια , σπανάκι & σέσκουλα ,ἓνας ὑγιεινός καί νόστιμος συνδιασμός, πού ἀποτελεῖ ἓνα φαγητὸ γιά ὃλη τήν οἰκογένεια γιά ὃλες τίς ἐποχές τοῦ χρόνου.
Ὑλικά
300 γρ. Φασόλια μαυρομάτικα
500 γρ. Σπανάκι
300
γρ. Σέσκουλα (*)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2
μέτρια κρεμμύδια Παλαιόπολης Άνδρου,
ψιλοκομμένα
250 γρ. Χυμό ντομάτας
(ἐλαφρά συμπ/μένο) ἤ 2 ντομάτες
ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
1
φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 μικρές
καυτερές πιπεριές (chili)
γιά ὃσους τίς προτιμοῦν)
ἁλάτι,
Ἐκτέλεση
Ἀφοῦ πλύνουμε & καθαρίσουμε καλά τά σπανάκια τά βάζουμε νά στραγγίσουν. Βάζουμε τά φασόλια νά βράσουν σέ κρύο νερό μέχρι νά μαλακώσουν ἀρκετά, ἀλλά ὄχι ἐντελῶς. Σέ φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τό μισό ἐλαιόλαδο καί τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι, μέχρι νά μαλακώσει, προσθέτουμε τά φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σέ μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε γιά λίγο το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε τό σπανάκι καί τά σέσκουλα κομμένα σέ μικρότερα κομμάτια καί τά γυρίζουμε ὣσπου νά μαραθοῦν. Ρίχνουμε καί τό ὑπόλοιπο ἐλαιόλαδο, τόν χυμό ντομάτας ( ἤ τίς ψιλοκομμένες ντομάτες), τίς καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες( ἐμεῖς βάλαμε δύο Scotch Bonnet, ὃπως αὐτές τῆς φωτογραφίας)
καί τά φασόλια καί τά μαγειρεύουμε ἄλλα 10'-15΄, δοκιμάζοντας τό ἁλάτι. Ἀνακατεύουμε μία-δύο φορές προσεκτικά, (γιά ὃποιον προτιμᾶ προσθέτει καί φρεσκοκομμένο πιπέρι) καί τά σερβίρουμε στά πιάτα.
(*) (ἤ ἄλλα χόρτα)