Μακαρόνια μέ μοσχιούς καί καυτερή πιπεριά.
Γιά τούς μοσχιούς ἔχουμε ξαναγράψει
ἐδῶ:http://kafteripiperia.blogspot.com/2017/05/blog-post_23.html.
Σήμερα ἡ συνταγή εἶναι Μακαρόνια ἤ ἄλλα ζυμαρικά μέ μοσχιούς.
Τί θά χρειαστοῦμε γιά τά μακαρόνια μέ μοσχιούς:
Συστατικά:
320 γραμμάρια μακαρόνια
500 γραμμάρια φρέσκους ἤ κατεψυγμένους μοσχιούς
400 γραμμάρια ὁλόκληρα ἀποφλοιωμένα ντοματάκια καί 200
γραμμάρια φρέσκα ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 κλωνάρι φρέσκο μακεδονήσι (μαϊντανό)
Ἐξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο
Ἁλάτι & πιππέρι γιά γεύση.
Ὁδηγίες:
1. Καθαρίζουμε τούς μοσχιούς, ἀφαιρῶντας τα ἐντόσθια καί τό
ράμφος. Τούς πλένουμε καλά μέ κρύο νερό καί τούς στραγγίζουμε
καλά.
2. Σέ ἕνα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τό ἐλαιόλαδο καί προσθέτουμε τίς
σκελίδες σκόρδου (ὁλόκληρες) καί τίς νιφάδες τῆς καυτερῆς
πιπεριᾶς (προαιρετικά). Τσιγαρίζουμε σέ μέτρια φωτιά μέχρι νά
ροδίσει τό σκόρδο.
3. Προσθέτουμε τούς μοσχιούς στό τηγάνι καί μαγειρεύουμε γιά
λίγα λεπτά μέχρι νά συρρικνωθοῦν καί νά ἀρχίσουν νά ροδίζουν
ἐλαφρά.
4. Προσθέτουμε στό τηγάνι τίς καθαρισμένες ντομάτες καί τά
φρέσκα ντοματίνια καί τά πολτοποιοῦμε μέ ἕνα πιρούνι .
Προσθέτουμε ἁλάτι καί μαῦρο πιπέρι γιά γεύση. Σιγοβράζουμε σέ
μέτρια πρός χαμηλή φωτιά γιά περίπου 15-20 λεπτά, ἀνακατεύοντας
κατά διαστήματα.
5. Σέ μιά μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μιά γενναία ποσότητα νεροῦ
καί τό ἀφήνουμε νά πάρει μιά βράσῃ. Προσθέτουμε ἁλάτι καί
βράζουμε τά μακαρόνια ἀκολουθῶντας τις ὁδηγίες στή συσκευασία
γιά νά μαγειρέψουμε al dente.
6. Στραγγίζουμε τά μακαρόνια al dente καί τά προσθέτουμε κατ'
εὐθεῖαν στό τηγάνι μέ τούς μοσχιούς καί τή σάλτσα. Ἀνακατεύουμε
καλά νά ἀναμειχθοῦν ὅλα τά ὑλικά.
7. Σβήνουμε τή φωτιά καί πασπαλίζουμε τό φαγητό μέ μπόλικο
φρέσκο ψιλοκομμένο μακεδονήσι (μαϊντανό).
8. Τοποθετοῦμε τούς μοσχιούς καί τά μακαρόνια στά πιάτα μας καί
ἀπολαμβάνουμε τό λαχταριστό πιάτο ζυμαρικῶν μέ τά θαλασσινά!
Καλή ὄρεξη!