Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο

 

Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί


κόλιανδρο






Φίλος τῆς Ἀκαδημίας μᾶς ἔστειλε τήν ἀκόλουθη συνταγή, πολύ εὔκολη καί μέ ἐξαιρετικά ἀποτελέσματα. Εἶναι σημαντικό νά χρησιμοποιήσουμε ἓνα ὠμό λουκάνικο καλῆς ποιότητας. Ἡ πινελιά τοῦ κόλιανδρου θά δώσει μία πολύ ἰδιαίτερη γεύση καί ἄρωμα στό πιάτο, γι' αὐτό συνιστοῦμε νά μήν τό ἀγνοήσετε. 

Ὑλικά

2 μακριά λουκάνικα «Στράκα»

500 γρ. Προβρασμένα φασόλια

μία χούφτα μανιτάρια Champinion

1 κόκκινο κρεμμύδι Παλαιόπολης Ἄνδρου(κομμένο julienne)

Ἔξτρα παρθένο ἐλαιόλαδο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ἤ νιφάδες καυτερῆς πιπεριᾶς

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο σέ φέτες

φρέσκο κόλιανδρο

ἁλατοπίπερο



Ἐναλλακτικές προτάσεις:

-Μπορεῖτε νά προσθέσετε ἄλλα μανιτάρια ἐποχῆς

-Ἄν δέν μπορεῖτε νά βρεῖτε κόλιανδρο ἤ δέν σᾶς ἀρέσει,χρησιμοποιῆστε μακεδονήσι (μαϊδανό)


Ἀκολουθεῖστε τίς φωτογραφίες γιά τήν τέλεια δημιουργία τῆς συνταγῆς 






















ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ… ΧΑΙΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! Πέρασαν κι’ ὃλας 15 χρόνια ἀπό τότε πού έφυγε ἀπό κοντά μας ὁ γνωστός Γλύπτης Δημήτρης Ἀρμακόλας, ἐπίτ...