γυαλιστερὲς & καραβίδες
Βρισκόμαστε σὲ μία χώρα μὲ ἀρκετὰ θαλασσινὰ.Καλὸ θὰ εἶναι νὰ προσθέσουμε στὶς συνταγὲς μας μὲ τὶς καυτερὲς πιπεριὲς καὶ αὐτὴ μὲ τὶς γυαλιστερὲς (ἤ τὶς ἀχηβάδες ἤ τὰ θαλασσινὰ κυδώνια ἤ τοὺς σωλῆνες)καὶ τὶς καραβίδες.
Ὑλικὰ γιὰ 4 ἄτομα:
1 ἤ 2 καυτερὲς πιπεριὲς ψιλοκομμένες
8 γυαλιστερὲς
16 καραβίδες μικρὲς/μεσαῖες
4 σκελίδες σκόρδο
Μία ἀρκετὰ καλὴ ποσότητα φρεσκοκομμένο
μακεδονῆσι (Πετροσέλινο τὸ Μακεδονικὸ), (μαϊδανὸ).
8 κουτ/σοῦπας ἁγνὸ παρθένο ἐλαιόλαδο
325 γραμμ.σπαγγέτι
Παρασκευὴ:
Ρίχνουμε τὸ λάδι σ’ἓνα άνοξείδωτο τηγάνι μαζὶ μὲ τὰ σκόρδα κομμένα σὲ μέτρια κομμάτια.
Προσθέτουμε τὶς πιπεριὲς καὶ τσιγαρίζουμε γιὰ 1-2 λεπτὰ σὲ δυνατὴ φωτιὰ.Προσθέτουμε τὶς γυαλιστερὲς, σκεπάζουμε τὸ τηγάνι καὶ περιμένουμε μερικὰ λεπτὰ μέχρι νὰ ανοίξουν οἱ γυαλιστερὲς.Ἀμέσως μετὰ προσθέτουμε τὶς καραβίδες, τὸ ἁλάτι καὶ τὸ ψιλοκομμένο πετροσέλινο.Σκεπάζουμε καὶ πάλι τὸ τηγάνι γιὰ 1-2 λεπτὰ, ἀνακατεύουμε τὸ περιεχόμενο καὶ ἀποσύρουμε γιὰ λίγο ἀπὸ τὴν φωτιὰ.
Ἰδοῦ τὸ πρῶτο θαῦμα ( ἀχνιστὸ-ἀχνιστὸ !!!!! )
Ἐν τῶ μεταξὺ ἔχουμε βάλει τὸ νερὸ γιὰ τὰ μακαρόνια, καὶ ἀφοῦ τὰ βράσουμε, τὰ στραγγίζουμε καὶ τὰ προσθέτουμε στὸ τηγάνι μας.
Ἴσως χρειαστεῖ νὰ προσθέσουμε 1-2 κουταλιὲς/σοῦπας νερὸ ἀπὸ αὐτὸ ποὺ βράσαμε τὰ μακαρόνια μας.’Ανακατεύουμε τὰ ὑλικὰ καὶ κενώνουμε στὰ πιάτα μας προσθέτοντας μερικὲς σταγόνες ἁγνὸ παρθένο ἐλαιόλαδο.
Ἰδοῦ καὶ τὸ δεύτερο θαῦμα !!!
* . Τὴν φωτογράφηση πραγματοποίησαν ἡ Δανάη & ἡ Ἀλίκη ἐξέχοντα μέλη τῆς Ἀκαδημίας τῆς Καυτερῆς Πιπεριᾶς