(Photo by Steve Brown)
Μὶα καλὴ φίλη τῆς καυτερῆς πιπεριᾶς ἀπὸ τὴν Αὐστραλία ( Taste.com.au )μᾶς ἔστειλε τὴν ἀκόλουθη συνταγὴ καὶ ὃπως φαίνεται ἀρκετὰ καλοκαιρινὴ.
Ὑλικὰ (γιὰ 4 ἄτομα)
(1 / 4 φλιτζανιού) 60ml ελαιόλαδο
2 συσκ. x 250 γρ. Χαλοῦμιν, στραγγισμένο, σὲ λεπτοκομμένες φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιοῦμε τὸ λευκὸ μέρος, ψιλοκομμένα σὲ φέτες
. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
. Πράσινα φύλλα ρίγανης, για γαρνιτούρα
Ὁδηγίες παρασκευῆς
Θερμαίνουμε 1 Κουτ.Σουπ. ἐλαιόλαδο σὲ ἓνα μεγάλο (οἱκολογικὰ ἀντικολλητικὸ) τηγάνι . Προσθέτουμε τὸ μισὸ Χαλοῦμιν καὶ τηγανίζουμε γιὰ 1 λεπτό κάθε πλευρά ἤ μέχρι νὰ πάρει ἓνα ροδοκόκκινο χρῶμα. Μεταφέρουμε τὸ χαλοῦμιν σὲ ἓνα πιάτο . Ἐπαναλαμβάνουμε την ἴδια ἐργασία μὲ τὸ ὑπόλοιπο Χαλοῦμιν.
Κτυπᾶμε μαζὶ σὲ ἓνα μικρὸ μπώλ, τὸ ὑπόλοιπο λάδι,τὸ λεμόνι,τὴν ρίγανη, τὸ φρέσκο κρεμμύδι, τὴν καυτερὴ πιπεριὰ καὶ τὸ σκόρδο. Δοκιμάζουμε καὶ προσθέτουμε ἁλάτι & πιπέρι. Τοποθετοῦμε τὸ Χαλοῦμιν σὲ μία πιατέλα . Προσθέτουμε ἀπὸ πάνω τὸ περιεχόμενο τοῦ μπὼλ και πασπαλίζουμε μὲ φύλλα ρίγανης. Σερβίρουμε ἀμέσως.
Μποροῦμε νὰ συνοδεύσουμε αὐτὸ τὸ πιάτο μὲ μία ἀνάμοικτη σαλάτα ἐποχῆς.
Καλὴ ὃρεξη!!!
Καλὴ ὃρεξη!!!