Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Ὀμελέττα μὲ πιπεριὰ Jalapeño & Ἀβοκάντο













Φίλοι ἀναγνῶστες μᾶς ζήτησαν μία καυτερὴ συνταγὴ μὲ ἀβοκάντο.Ἓνας καλὸς φίλος ἀπὸ τὸ Μεξικὸ μᾶς ἔστειλε ἀπὸ τὸ (Jalapeño Madness) τὴν ἀκόλουθη συνταγὴ.
'Oμελέττα μὲ πιπεριὰ Jalapeño & Ἀβοκάντο
Συστατικὰ
1 πιπεριὰ jalapeño
1 ἀβοκάντο, ἀποφλοιωμένο καὶ κομμένο σὲ φέτες
1 ντομάτα
4 αὐγά
1 φλιτζάνι βρασμένο chorizo
1 φλιτζάνι τυρί cheddar, τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί Monterey Jack, τριμμένο
1 / 2 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 φλιτζάνι ἀπὸ μία ἀγαπημένη σας σάλτσα(ντομάτα)
Ὁδηγίες







Ἐδῶ εἶναι ὃλα τὰ συστατικὰ.





κόβουμε κομματάκια τὴν πιπεριὰ jalapeño & τὴν τομάτα.








Χτυπᾶμε τὰ 4 αὐγά καὶ τὰ ρίχνομε σὲ ἓνα ζεστό λαδομένο τηγάνι. Ὡραῖο εἶναι νὰ ἀπλώνουμε τὰ αὐγὰ σὲ ὃλη τὴν ἐπιφάνεια τοῦ τηγανιοῦ γιὰ νὰ ψηθοῦν ὁμοιόμορφα.








ἀπλώνουμε τὰ ὑλικὰ, jalapeño, τομάτες, chorizo, τυριὰ πάνω στὴν ὀμελέττα.







Διπλώνουμε τὶς ἄκρες τῆς ὀμελέττας πάνω ἀπὸ τὰ ἄλλα συστατικὰ καὶ μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτὸ γιὰ νὰ ἀφήσουμε τὰ τυριὰ νὰ λιώσουν.





Μεταφέρουμε σὲ ἓνα πιάτο. Τοποθετοῦμε τὴν σάλτσα πάνω ἀπὸ τὴν ὀμελέττα και ἀπὸ πάνω τὶς φέτες τοῦ ἀβοκάντο.


Καλὴ ὄρεξη !

Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...