Σπιτικά ζυμαρικά(Casarecce) μὲ νωπὸ λουκάνικο, φασόλια καὶ καυτερὴ πιπεριὰ
Προσθέτουμε στὶς συνταγὲς τοῦ χειμῶνα τὴν συνταγὴ αὐτὴ ποὺ μὲ μεγάλη ἐπιτυχία ἑτοίμασε ἡ καλὴ μαγείρισσα καὶ καλὴ φωτογράφος Donatella Simeone
Ὑλικὰ γιὰ 2 ἄτομα:
200 γραμμάρια αλεύρι, 1 αὐγὸ, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, νωπά (φρέσκα)λουκάνικα (* βλέπε συνταγὴ),150 γραμμ. φασόλια(τύπου Borlotti), 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ἁλάτι, λάδι, πιπέρι
Παρασκευὴ:
κάνετε ἓναν κύλινδρο μὲ τὴν ζύμη και κόψτετον σὲ κομμάτια μήκους περίπου 3 ἑκ.
τσιγαρίστε τό κρεμμύδι, τό καρότο καί τό σέλινο σέ ἓνα φαρδὺ τηγάνι προσθέτοντας τὴν κόκκινη καυτερὴ πιπεριὰ
προσθέστε το φρέσκο λουκάνικο κομμένο σὲ μικρὰ κομμάτια.
καὶ, τέλος, τὰ προβρασμένα φασόλια μὲ τὸ νερό τους, προσθέστε τὸ ἁλάτι καὶ μαγειρέψτε γιὰ ὃσο χρόνο χρειάζονται γιὰ νὰ μαγειρευτοῦν τὰ ζυμαρικά
Σουρῶστε τὰ ζυμαρικά (λίγο πιὸ ὑγρὰ ἀπὸ τὸ κανονικὸ) καὶ μαγειρέψτετα μερικά λεπτά μὲ τὴν ἓτοιμη σάλτσα.
ἀρωματίστε μὲ λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ἀπολαύστετα πίνοντας ἓνα κόκκινο κρασὶ (Don Carmello rosso)