Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικά ζυμαρικά(Casarecce) μέ νωπό λουκάνικο, φασόλια καί καυτερή πιπεριά



Σπιτικά ζυμαρικά(Casarecce)  μὲ νωπὸ  λουκάνικο, φασόλια καὶ καυτερὴ πιπεριὰ


Προσθέτουμε στὶς συνταγὲς τοῦ χειμῶνα τὴν συνταγὴ αὐτὴ ποὺ μὲ μεγάλη ἐπιτυχία ἑτοίμασε ἡ καλὴ μαγείρισσα καὶ καλὴ φωτογράφος  Donatella Simeone

λικ γι 2 τομα:

 200 γραμμάρια αλεύρι, 1 αγ, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, νωπά (φρέσκα)λουκάνικα (*  βλέπε συνταγὴ),150 γραμμ. φασόλια(τύπου Borlotti), 1 καυτερή κόκκινη  πιπεριά, ἁλάτι,  λάδι, πιπέρι


 Παρασκευ
ὴ:



Παρασκευάστε μία ζύμη μὲ τὸ ἀλεύρι, τὸ αὐγό καὶ ἀρκετό ζεστό νερό
 


κάνετε  
ἓναν κύλινδρο μ τὴν ζύμη και κόψτετον  σὲ κομμάτια μήκους περίπου 3 ἑκ.  





σκάψτε αὐτές τίς μικρές λακουβίτσες, πως κάνετε μ τνιόκιλλά χρησιμοποιώντας  3 δάχτυλα





 


 

τσιγαρίστε τό κρεμμύδι, τό καρότο καί τό σέλινο σένα  φαρδτηγάνι προσθέτοντας τὴν κόκκινη καυτερὴ πιπεριὰ



   




προσθέστε το φρέσκο λουκάνικο κομμένο σὲ μικρὰ κομμάτια.



 


 

καὶ, τέλος, τὰ  προβρασμένα φασόλια μὲ τὸ νερό τους, προσθέστε τ ἁλάτι κα μαγειρέψτε  γιὰ ὃσο χρόνο χρειάζονται γιὰ νὰ μαγειρευτοῦν τ ζυμαρικά





 

Σουρῶστε τὰ ζυμαρικά (λίγο πιὸ ὑγρὰ ἀπὸ τὸ κανονικὸ) καὶ μαγειρέψτετα μερικά λεπτά μὲ τὴν ἓτοιμη σάλτσα.





 

ρωματίστε μὲ λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 




 

Ἀπολαύστετα πίνοντας ἓνα κόκκινο κρασὶ (Don Carmello rosso)


Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...