Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Καψαλισμένο ψωμί, μελιτζάνα & λίγη καυτερή πιπεριά!





Καψαλισμένο ψωμί, μελιτζάνα & λίγη καυτερή πιπεριά!


Τήν ὣρα πού ἑτοίμαζα τήν φέτα τοῦ καψαλισμένου ψωμιοῦ κατέφθασε τό παρακάτω ἀπόσπασμα  μέσω ἠλεκτρ. Ταχυδρομείου:



…Μὲ τὸ σκεπτικὸ αὐτὸ ἀκόμη καὶ ἡ «κουτσὴ Μαρία» χρησιμοποιεῖ τοὺς «ἐξευρωπαϊσμένους»  ὃρους:Τραχανότο, Μανεστρότο, Κουσκουσότο καὶ τέλος τὸ ἐξοργιστικὸ «Μπρουσκέττα» γιὰ νὰ μᾶς πουλήσουν τὸ πανάρχαιο «Καψαλιστὸ Ψωμὶ» γιὰ νὰ μᾶς δουλέψουν καὶ νὰ μᾶς βουτήξουν ἀπὸ τὴν τσέπη μας τὸ διπλάσιο ἤ τὸ τριπλάσιο ἀπὸ ὃτι στοιχίζει μία φέτα καψαλιστὸ ψωμὶ. Τὸ -ότο  στὸ τέλος τῆς λέξεως κατὰ τὸ φτωχὸ τους μυαλὸ δίνει αἴγλη στὸ φαγητὸ ποὺ θέλουν νὰ μᾶς πουλήσουν, γιατὶ πιθανὸν τὸ φαγητὸ τους εἶναι γιὰ τὸν σκουπιδοτενεκὲ.

Ἐδῶ πρέπει νὰ ἀναγνωρίσω τὴν ἀμάθεια τῶν περισσοτέρων  Ἑλλήνων μαγείρων, τὴν παντελῆ ἔλλειψη γνώσεων σχετικὰ μὲ τὸ ἀντικείμενὸ τους καὶ τὴν ἀνικανότητὰ τους νὰ περιγράψουν μὲ ὃμορφο καὶ κατανοητὸ τρὸπο τὶ θὰ μαγειρέψουν γιὰ νὰ τὸ προσφέρουν στοὺς πελάτες τους. Καὶ ἀφοῦ ἀναγνωρίζω αὐτὴ τὴν ἀμάθειὰ τους , ἀναγνωρίζω τὴν ἴδια στιγμὴ καὶ τὴν πονηριὰ τους γιὰ νὰ πουλήσουν «φύκια γιὰ μεταξωτὲς κορδέλλες» στοὺς πελάτες τους, ὑποτιμόντας τους μὲ τὸν χειρότερο τρόπο. Ἄν μὲ τὸν τρόπο αὐτὸν, συνεχίσουν νὰ προσπαθοῦν νὰ μᾶς βουτήξουν τὰ λεπτὰ ἀπὸ τὴν τσέπη μας, σίγουρα θὰ φᾶνε τὰ μούτρα τους γιὰ νὰ μὴν πῶ θὰ φᾶνε τὰ μέζεά μας....



Δεν ἔχω να προσθέσω κάτι ἐπιπλέον ἤ μᾶλλον θα ἤθελα να προσθέσω κάτι. Δέν εἶναι μόνον οἱ περισσότεροι Ἓλληνες μάγειροι πού ἒχουν παντελῆ ἔλλειψη γνώσεων σχετικά με το ἀντικείμενό τους καί ἀνικανότητα νά περιγράφουν μὲ ὃμορφο καί κατανοητό τρόπο τί προσφέρουν στούς πελάτες τους. Τό  ἲδιο καί ἴσως περισσότερο ἀμαθεῖς καί ξυλοσχίσται  παρουσιάζονται μέσω τῶν περιοδικῶν καί τῶν ἱστοσελίδων τους καί οἱ περισσότεροι “δημοσιογραφοῦντες” περί τά γαστρονομικά θέματα , οἱ ὁποῖοι ποτέ δέν  προσπάθησαν νά διορθώσουν τά κακῶς κείμενα  τῆς  πολυπαθοῦς ἑλληνικῆς γαστρονομίας .

Καί τώρα στό καψαλισμένο ἤ καψαλιστό ψωμί  ,μέ μελιτζάνα καί λίγη καυτερή πιπεριά.




Ὑλικά
1 φέτα σπιτικό ψωμί
1 μικρή μελιτζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά τ
ς σούπας ξτρα παρθένο λαιόλαδο
λάτι κατά βούλησιν
1 καυτερή πιπεριά (
Chilli)

 
Προετοιμασία


φο καθαρίσετε, πλύνετε, στεγνώσετε καί κόψετε τήν μελιτζάνα σε λεπτές φέτες, τήν καψαλίζετε(ψήνετε)  τήν μαγειρεύετε στήν σχάρα χωρίς βεβαίως νά τήν κάψετε.
 
πίσης, φρυγανίστε λαφρῶς τήν φέτα τοψωμιο, τρψτε την μέ τό σκόρδο, πασπαλστε την μέ λάδι, τοποθετεῖστε ἀπό πάνω τίς φέτες τς μελιτζάνας καί προσθέστε λάτι καί τέλος τήν  φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά   σκόνη καυτερῆς πιπεριᾶς
.




Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...