Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Πέννες με γευστικό πολτό μελιτζάνας και καυτερή πιπεριά



Πέννες μέ γευστικό πολτό μελιτζάνας καί καυτερή πιπεριά


Εἶναι γνωστό ὁτι οἱ μελιτζάνες αὐτή τήν  ἐποχή εἶναι πιό γλυκές. Γι’αὐτό γιά νά ἑτοιμάσουμε τό πιάτο μας κόβουμε σέ κύβους  1,5/2 ἑκ. τήν μισή ἀπό μία μεγάλη μελιτζάνα (φλάσκα). Τηγανίζουμε  τούς κύβους σέ ἄφθονο ἐλαιόλαδο καί τούς ἀφήνουμε, ἀφοῦ τούς ἁλατίσουμε λίγο, ἐπάνω σέ χαρτί κουζίνας νά ἀπορροφήσει τό λάδι. Μετά τούς βάζουμε σέ ἓνα πολυεργαλεῖο κουζίνας (μίξερ) μαζί μέ μία χούφτα βασιλικό, μία ὣριμη ντομάτα κομμένη σέ μικρότερα κομμάτια, μία σκελίδα σκόρδο καί τυρί parmiggianopecorino Ἀμφιλοχίας, λίγο ἁλάτι καί λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά σέ σκόνη. Ἀναδεύουμε (χτυπᾶμε) προσθέτοντας λίγο ἐλαιόλαδο γιά νά γίνει πολτός.
Κόβουμε σέ φέτες τό ἄλλο μισό τῆς μελιτζάνας καί τίς τηγανίζουμε.
Βράζουμε 200 γρ. πέννες, στραγγίζουμε καί προσθέτουμε τόν πολτό τῆς μελιτζάνας πού ἑτοιμάσαμε. Ἀνακατεύουμε προσεκτικά καί μαζί μέ τίς πέννες, σέ κάθε πιάτο, προσθέτουμε καί μερικές φέτες μελιτζάνας.

Μπορεῖ νά φαίνεται λίγο ἄχρωμο σάν πιάτο ἀλλά εἶναι πολύ γευστικό.



Μοσχιοί “πνιγμένοι”

Μοσχιοί  “πνιγμένοι”. Γιά τήν    Donatella Simeone ἔχουμε ξαναγράψει παλιότερα. Εἶναι μία τέλεια μαγείρισσα , μία...