Μία εὔκολη ἀνοιξιάτικη σοῦπα πού
συνδιάζει προϊόντα τῆς γῆς , τά χλωρά κουκιά, τῆς θάλασσας, τά καλαμαράκια
καί τήν κόκκινη καυτερή πιπεριά.
Θα χρειαστεῖτε:
• 600 γρ.
καθαρισμένα καλαμαράκια
• 400 γρ. φρέσκα(χλωρά)
ἀποφλοιωμένα κουκιά
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
(τό λευκό μέρος)
• 1 ½ λίτρο ζωμό ψαριῶν
• ½ ποτήρι λευκό
κρασί
• 1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
• 4 μεγάλα παξιμάδια
ἤ 4 φέτες καψαλισμένο ψωμί
• Ἐξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο
• ἁλάτι
Γιά νά φτιάξετε τήν σούπα
τῶν χλωρῶν κουκιῶν μέ καλαμαράκια, ξεπλύνετε πολύ καλά τά καλαμαράκια κάτω από
τρεχούμενο νερό, στεγνῶστε μέ ἀπορροφητικό χαρτί κουζίνας καί ἐάν δέν εἶναι
μικρά κόψτε τα σέ δύο ἤ τρία κομμάτια. Ξεφλουδίστε τά κρεμμυδάκια καί κόψτε τα σέ λεπτές φέτες. Κόψτε τήν καυτερή
πιπεριά σέ μικρά κομμάτια ἀφοῦ ἀφαιρέσετε
τούς σπόρους καί τήν ἐσωτερική λευκή
ψίχα , ἐάν ὑπάρχει.
Ζεματίστε τά χλωρά κουκιά γιά λίγα δευτερόλεπτα σέ βραστό νερό, στεγνῶστε τα καί ἀφῆστε τα νά κρυώσουν καί ἀφαιρέστε τήν φλούδα τους.
Τσιγαρίστε τά
κρεμμυδάκια σέ χαμηλή φωτιά σέ μία
κατσαρόλα μέ 4-5 κουταλιές λάδι καί τήν μισή καυτερή πιπεριά. Προσθέστε τά χλωρά
κουκιά, προσθέστε τόν ζεστό ζωμό καί μαγειρέψτε σέ μία ἐλαφρῶς σκεπασμένη
κατσαρόλα γιά περίπου 30 λεπτά. Ἐν τῶ
μεταξύ, ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι σέ ἓνα τηγάνι, προσθέστε την ὑπόλοιπη καυτερή πιπεριά καί τά καλαμαράκια.
Τσιγαρίστε τα σέ δυνατή φωτιά γιά λίγα δευτερόλεπτα, προσθέστε τό λευκό κρασί καί ἀφῆστε νά ἐξατμιστεῖ. Ἁλατοπιπερῶστε
καί προσθέστε τα στήν κατσαρόλα μέ τήν σούπα .
Συνεχίστε τό
μαγείρεμα γιά ἄλλα 2-3 λεπτά καί στή συνέχεια ρίξτε τήν σούπα κατ' εὐθείαν στά πιάτα
στά ὁποία ἔχετε ἤδη τοποθετήσει τά παξιμάδια ἤ τίς φέτες τοῦ καψαλισμένου
ψωμιοῦ. Ἀφῆστε νά ξεκουραστοῦν γιά 3-4
λεπτά, συμπληρῶστε μέ μερικές σταγόνες ἐξαιρετικό
παρθένο ἐλαιόλαδο καί καλή σας ὄρεξη.